Samsung na IFA sajmu 2018 predstavlja nove tehnologije

Promotivni tekst
Samsung na IFA sajmu 2018 predstavlja nove tehnologije
Foto: Samsung / Samsung Electronics Co., Ltd.

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. održala je danas konferenciju za medije na IFA sajmu kako bi istakla svoje opredjeljenje za razvoj novih proizvoda i usluga koje će oblikovati novo doba povezanog življenja. Samsung je pokazao kako probojne AI i IoT tehnologije mogu donijeti veću praktičnost u životima ljudi; eliminisati složenost kako bi se poboljšala svakodnevna iskustva; i ponuditi nivo sigurnosti koji pruža smirenost.

“Samsung je jedinstveno pozicioniran kako bi potrošačima pružio puni raspon vrhunskih AI i IoT proizvoda i usluga temeljenih na našem širokom portfoliju televizora, displeja, audio opreme, kućanskih i mobilnih uređaja,” istakao je HS Kim, Predsjednik kompanije Samsung Electronics. “Nastojimo oblikovati novo doba povezanog življenja, gdje naši proizvodi i usluge neprimjetno međusobno djeluju kako bi živote potrošača učinili bogatijim, pametnijim i zabavnijim.”

Na prvoj liniji budućnosti

Samsung prvi donosi svu moć AI i 5G potrošačima, sa višebilionskom investicijom najavljenom proteklih mjeseci, kako bi osigurao kontinuiranu integraciju poboljšanja kroz hardver, softver i usluge. Sa novim AI laboratorijama uspostavljenim širom svijeta, uključujući nedavno otvorenu na Cambridge univerzitetu u UK, Samsung očekuje da će hiljade renomiranih stručnjaka raditi u njima do 2020. godine, dizajnirajući i razvijajući korisnički usmjeren AI koji kontinuirano osposobljava i poboljšava korisničke živote na sve inteligentniji, korisniji i personalizovaniji način.  

Takođe, napredna mrežna infrastruktura preduslov je za novo doba povezanog življenja: kroz svoju aktivnu ulogu uspostavljanja 5G industrijskih standarda, Samsung je predvodnik uvođenja mreža sljedeće generacije i predviđa krajem ove godine uvođenje prve svjetske 5G gigabitne kućne širokopojasne usluge u Americi.

Napredni nivo kvalitete slike sa 8K rezolucijom

Samsung nastavlja praviti preokrete u industriji vizuelnog prikaza na IFA sajmu 2018 sa predstavljenim Q900R QLED 8K, koji je upotpunjen sa 8K AI Upscaling tehnologijom, koja unaprjeđuje kvalitetu slike i podiže njenu rezoluciju na 8K. Dostupan u četiri ultra-velike veličine ekrana, od 65, 75, 82 i 85 inča, Samsung QLED 8K televizor sadrži nekoliko 8K poboljšanja, uključujući Real 8K rezoluciju, Q HDR 8K i Quantum procesor 8K, svi dizajnirani da životu pruže puni kvalitet 8K slike.

 Slika 8K rezolucije može proizvesti 4,000 nita najvišeg osvjetljenja koji je standard većine filmskih studija. Q HDR 8K, opremljen HDR10+ donosi savršeni prikaz boja, realnih, živih slika, baš kao što je autor sadržaja izvorno i namjeravao. Q900R’s 8K AI Upscaling, vlasnička tehnologija razvijena na bazi umjetne inteligencije, osmišljena je kako bi se poboljšao kvalitet slike i zvuka – sa izvornog kvaliteta formata na premium 8K kvalitet.

 Samsung je takođe najavio The Wall, najsavremeniji Micro LED ekran dizajniran za kompanije i vanjska okruženja. Upotpunjen sa samo-emitirajućom tehnologijom i modularnim dizajnom, The Wall je potpuno prilagodljiv da pruži korisnicima slobodu u odluci kako inkorporirati ovaj ekran u svoj prostor.

Osim toga, Samsung je predstavio novi 49-inčni model u okviru The Frame linije uz dodatak “Easy Discovery”, čime korisnicima omogućuje jednostavan pristup specijalno obrađenim umjetničkim djelima koji se mogu prikazati na ekranu bez potrebe izbora stotine opcija. Pored toga, The Frame’s Art Store nastavlja da se širi sa više od 850 umjetničkih djela nekih od najpoznatijih svjetskih umjetničkih institucija, uključujući Berlin State Museum, Victoria & Albert Museum i Tate.

Konačno, kvalitet zvuka ostaje i dalje glavni prioritet uz uvođenje HW-N950 i HW-N850 premium zvučnog sistema kompanija Samsung i Harman Kardon. Oba zvučna Sistema podržavaju Dolby Atmos i DTS:X kako bi kreirali nevjerovatno umirujući zvuk.  

Kućni aparati puni ideja

Globalno, savremeni životi korisnika su usmjereni prema dinamičnijim tehnologijama, gdje se očekuje od njih da preuzmu više uloga kod kuće. U skladu sa ovim trendom, kuhinja postaje centar svakog doma gdje uređaji djeluju kao inteligentni lični asistenti. U konačnici, ljudi žele organizovati svoje živote kod kuće kao niko drugi. Zahvaljujući toj stalnoj želji, Samsung je shvatio potrebe razvoja domova i korisničkih života sa punim asortimanom najsavremenih AI i IoT tehnoloških rješenja.

Sa Family Hub frižiderom, korisnici mogu uživati u iskustvu povezanog življenja kako bi vrijeme provedeno u kuhinji bilo još ugodnije i ispunjenije. Pomoću velikog touchscreen ekrana koji služi kao control panel, Family Hub može lako kontrolisati povezane uređaje uključujući i uređaje treće strane. Sa Bixby i Voice ID, korisnici mogu odmah dobiti prilagođene i personalizovane informacije koje su im potrebne, dok Family Hub’s Meal Planner pomaže korisnicima da planiraju obroke preporučujući im najbolje recepte.

Dual Cook Flex donosi povećanu učinkovitost kuhanja kako bi zadovoljio različite prehrambene potrebe. Sa svojim fleksibilnim vratima i funkcijama dvojnog kuhanja, korisnici mogu efikasno nabaviti hranu prema potrebama svakog člana porodice. Sa Cooking Guide-om, korisnici takođe mogu dobijati preporuke koju pećnicu da koriste prema sastojcima hrane i načinu kuhanja.

Revolucionarna veš mašina Quick Drive je dramatično promijenila ljudske živote nabolje. Quick Drive može oprati veš u pola vremena bez narušavanja performansi pranja, štedeći vrijeme korisnika. Osim toga, njegov Q-rator sistem za njegu rublja s pomoću umjetne inteligencije služi kao personalizovani i inteligentni pomoćnik, dok planer za pranje rublja smanjuje vrijeme pranja veša dopuštajući korisnicima da zaustave i započnu pranje veša prema svom rasporedu.  

Mobilna iskustva nove generacije

Samsung je na IFA-i također predstavio svoj najmoćniji pametni uređaj do sada – Galaxy Note9. Galaxy Note9 predstavljen je početkom avgusta u New Yorku i osmišljen za korisnike koji žele najbolje od najboljeg. Dostupan je u dvije varijante, memorijskog kapaciteta 128 odnosno 512GB, s mogućnošću proširenja memorije na jedan terabajt s pomoću microSD kartice. Zahvaljujući bateriji kapaciteta 4000 mAh, korisnicima omogućava razgovore, dopisivanje i igranje igara bez brige o tome da li će je trebati dopunjavati tokom dana, a pomoću inteligentne kamere korisnicima pomaže da snime savršenu fotografiju, svaki put. S Pen olovka, prepoznatljiv je dio Note serije, sada nudi potpuno drugačiji način korištenja Galaxy Note9. I ona je unaprijeđena te sada uključuje Bluetooth tehnologiju, koja je pretvara u daljinski upravljač za telefon, tako da je uz svega jedan klik moguće snimiti selfije, upravljati prezentacijama i video-zapisima, čak i kada je telefon udaljen 10 metara.

Na temelju svojih vrhunskih profesionalnih akreditiva, Galaxy Note9 je takođe kompatibilan sa novim i poboljšanim Samsung DeX-om. Jednostavnim povezivanjem HDMI adaptera na ekran, Galaxy Note9 se pretvara u PC iskustvo. I ne samo to, Galaxy Note9 nudi maksimalnu produktivnost bez ugrožavanja sigurnosti, sa najopsežnijom konfiguracijom, implementacijom i upravljanjem na tržištu zahvaljujući Samsung Knox platformi.

Na IFA sajmu je takođe predstavljen i novi Galaxy pametni sat, koji je mješavina tradicionalnog izgleda sata i smart tehnologije. Galaxy pametni sat donosi poboljšanu bateriju koja može potrajati i do nekoliko dana sa samo jednim punjenjem. Uz dodatak LTE konekcije, korisnici Galaxy sata sada mogu ostati povezani bez povezivanja sa pametnim telefonom. Posmatrajući porast svijesti korisnika o sopstvenoj dobrobiti, Galaxy sat je opremljen novim alatom za praćenje i upravljanje stresom, monitorom za praćenje rada srca, alatom za praćenje spavanja i vježbe disanja kako bi pomogao korisniku da zadrži svoje ciljeve.  

Samsung Electronics štand će biti otvoren na drugom nivou City Cube Berlin od petka, 31. augusta do srijede, 5. septembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije