NLB banka donirala 10 hiljada KM za pomoć UKC Tuzla i KCUS

Radiosarajevo.ba
NLB banka donirala 10 hiljada KM za pomoć UKC Tuzla i KCUS
Foto: Ilustracija / NLB Banka

NLB Banka d.d. Sarajevo donirala je novčani iznos od 10.000 KM Kliničkom Centru Univerziteta u Sarajevu i Univerzitetskom Kliničkom centru Tuzla koji će biti utrošen na nabavku sanitetskog materijala, neophodnog u cilju prevencije i zaštite građana od koronavirusa.

„Svima nam je u cilju što prije da se vratimo u normalan život i normalno poslovanje i sigurni smo da će naša donacija UKC Tuzla i UKC Sarajevo u ovom trenutku biti od velike pomoći. Svjesni smo trenutnog stanja i znamo sa kakvim se sve problemima bore svi zdravstveni radnici, te ovom donacijom želimo olakšati i pomoći u nabavci neophodne opreme za liječenje građana Bosne i Hercegovine. Nadamo se da će ovo biti dobar primjer i drugim kompanijama u BiH, da pomognu svima kojima je pomoć potrebna u borbi protiv koronavirusa“, izjavila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo.

Ovo je samo jedan od načina da se zahvalimo svim našim doktorima i medicinskim radnicima, onima koji, srčano, predano, i u ovim vanrednim okolnostima rade boreći se za naše zdravlje.

Pozivamo i druge da učine isto, jer mala pomoć je za velika djela.

A sve građane pozivamo da učine što mogu, a to je da ostanu svojim kućama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije