"Razbijmo stereotipe" danas, kako bi vidjeli uspjeh sutra!

1
Promotivni tekst
"Razbijmo stereotipe" danas, kako bi vidjeli uspjeh sutra!
Foto: Bingo City Center / Razbijamo stereotipe

Priznajte da još uvijek među vama postoje oni koji se iznenade kada sjednu u taksi, tramvaj, autobus ili avion i za upravljačem ugledaju ženu! Stereotipi su stari koliko i čovječanstvo i usko su vezani za trendove, ideale i svjetonazore. Nažalost, stereotipi o ženama opterećuju i savremeno društvo. Nerijetko u razgovoru još uvijek se naglašava kako je žena na čelu neke firme ili je preuzela voditi državu. Ista situacija se dešava i na sportskim terenima. Međutim žene se svakodnevno hrabro bore sa stereotipima govoreći u javnosti otvoreno o tome.

Došlo je vrijeme da i vi jasno i glasno progovorite o svim stereotipima sa kojima se žene suočavaju u našem društvu i na taj način ih počnete razbijati.

Zato na Međunarodni dan žena 8. mart, posjetite Bingo City Center Sarajevo i Tuzla gdje ćete biti u prilici "Razbijati stereotipe". Vaš zadatak je da uzmete loptu u ruke i simbolično razbijete stereotipe poput: "plavuše su glupe", "žene su loše vođe", "žene ne znaju voziti", "žene su krhke"… Niz nastavite sami i "Razbijte stereotipe"!

Američka ambasada u Sarajevu oštro kritikovala ministra Ramu Isaka

Američka ambasada u Sarajevu oštro kritikovala ministra Ramu Isaka

Ako počnemo "Razbijati stereotipe" danas, sutra ćemo vidjeti uspjehe bez obzira ko ih je ostvario, uostalom zar je to uopšte važno?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije