Osvježenje za ljekare - Mozzart uputio donaciju Kantonalnoj bolnici Orašje

1
Promotivni tekst
Osvježenje za ljekare - Mozzart uputio donaciju Kantonalnoj bolnici Orašje

Kompanija Mozzart nastavlja da pruža podršku iscrpljenim zdravstvenim radnicima u borbi protiv koronavirusa. Velika akcija uručenja voća i prirodnih sokova nastavljena je u Orašju. Humanitarni karavan regionalnog lídera u priređivanju igara na sreću zaustavio se ispred Kantonalne bolnice gdje se požrtvovani medicinari svakodnevno bore za živote kovid pacijenata.

foto2.jpg - undefined

Foto: Mozzart Sport

- Reakcija zaposlenika na ovaj gest je odlična. Hvala Mozzartu, ovo je zaista hvale vrijedno djelo. Donaciju smo podijelili osoblju koje je zadnjih nekoliko mjeseci na rubu snage, ali i našim pacijentima. U ime čitavog kolektiva se još jednom zahvaljujem na ovoj pomoći. Mozzart je dao dobar primjer i drugima da pomognu zdravstvenom sistemu u ovim teškim trenucima - kaže direktor Kantonalne bolnice Orašje, primarijus dr Perica Jelečević.

Od početka epidemije, ova bolnica ima formiran kovid odjel. Svjedoče da je situacija bila veoma dramatična u martu i aprilu. Tada su, u špicu trećeg vala virusa, imali do 37 pacijenata sa srednje teškom ili teškom kliničkom slikom. Većina je zahtijevala poluintenzivnu ili intenzivnu njegu, a po desetak ih je bilo na mehaničkoj ventilaciji. Međutim, od početka maja, stanje se popravlja jer se broj pacijenata smanjuje, pa danas imaju 10 oboljeljih, od kojih je dvoje na respiratorima i sedam postkovid pacijenata.

foto3.jpg - undefined

Foto: Mozzart Sport

S obzirom na to da su mala bolnica, ovaj medicinski kolektiv se veoma uspješno bori sa pandemijom. Imaju dovoljan broj radnika, lijekova, sanitetskog materijala i kiseonika. Kažu da uspjevaju da nabave sve što je potrebno za borbu protiv korone da nijednom pacijentu ništa ne fali. Donacije, poput ove Mozzartove, samo su dodani vjetar u leđa zdravstvenim radnicima koji su duplo opterećeni jer se, osim za kovid pacijente, bore i za ozdravljenje oboljelih od drugih bolesti.

foto4.jpg - undefined

Foto: Mozzart Sport

A upravo tu požrtvovanost medicinskih radnika od početka epidemije korone prepoznali su u Mozzartu.

foto5.jpg - undefined

Foto: Mozzart Sport

- Ovom donacijom želimo da im pružimo dodatnu podršku jer smo svjesni da rade u veoma teškim uslovima. Prepoznali smo da su zdravstveni radnici tokom epidemije još više opterećeni, pa smo im htjeli bar malo olakšati situaciju ovim znakom pažnje- kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Regionalni líder u priređivanju igara na sreću od početka pandemije korona virusa provodi akciju pomoći zdravstvenim i socijalnim ustanovama širom BiH. Kroz novčane i robne donacije domovima zdravlja, centrima za socijalni rad, bolnicama i kliničkim centrima do sada su donirali više od 170.000 maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije