Poznata njemačka drogerija uvodi novu uslugu koja će se svidjeti mnogima

0
Radiosarajevo.ba
Poznata njemačka drogerija uvodi novu uslugu koja će se svidjeti mnogima
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Dm/Ilustarija

Dm, poznati njemački lanac drogerija, s ponosom predstavlja svojim kupcima novu uslugu koja će sigurno oduševiti mnoge.

Možda ste primijetili da se dm, posljednjih godina, znatno promijenio, posebno kada je riječ o asortimanu proizvoda. Sada, dm uvodi inovativnu uslugu koja će biti dostupna u mnogim njihovim poslovnicama.

Novosti u mnogobrojnim poslovnicama dm-a

Uskoro će biti moguće podržati ovaj popularni drogerijski lanac kroz njihov novi projekat - mogućnost odnošenja odjeće koja vam više ne treba u njihove poslovnice.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Ova kampanja trenutno je dostupna u 92 dm-ove poslovnice. Ako želite provjeriti ima li i vaša lokalna poslovnica dm-a ovu opciju, to je prilično jednostavno. Ako primijetite posebne kutije za prikupljanje odjeće u dm-ovoj poslovnici, to znači da sudjeluju u ovoj inicijativi.

Možete također posjetiti dm-ovu web stranicu kako biste provjerili je li i vaša poslovnica uključena u ovaj projekat.

Lijepa priča: Počeli su s jednom Škodom i računarom, a danas su jedna od najvažnijih firmi u BiH

Lijepa priča: Počeli su s jednom Škodom i računarom, a danas su jedna od najvažnijih firmi u BiH

Donirajte ili reciklirajte svoju korištenu odjeću

Cilj ovog projekta je smanjiti količinu odjeće koja završava u smeću. Sada se postavlja pitanje: šta će se dogoditi s odjećom koju kupci ostave u dm-ovim poslovnicama?

Dm sarađuje s partnerom kompanije Brockensammlung Bethel, koja se bavi sortiranjem i odlučivanjem o sudbini donirane odjeće. Ta odjeća se može ponovno prodati, donirati ili, ako nije za upotrebu, reciklirati.

Ovaj projekat ne promoviše samo održivost, već također ima i socijalnu dimenziju. U sortirnicama odjeće radit će mnoge socijalno ugrožene osobe, invalidi i psihički bolesnici koji bi inače teško pronašli posao na tržištu rada.

Osim toga, inicijativa želi podići svijest o ponovnoj uporabi i recikliranju odjeće, što je već dobilo značajnu pažnju u njemačkim medijima, piše fenix-magazin

U mjesecu oktobru održan je dm beauty event Glow is my flow u My Face-u u Sarajevu. Zainteresirane dame mogle su se prepustiti u ruke dm savjetnica za ljepotu koju su kreirale make up look-ove u skladu s ovogodišnjim must have bojama: Red orange, Viva magenta, Silver ili Gold ili se posavjetovati na temu korištenja make up proizvoda.

Održan ekskluzivni dm beauty event 'Glow is my flow'

Održan ekskluzivni dm beauty event 'Glow is my flow'

Dm savjetnice za ljepotu radile su i analizu kože lica uz savjetovanje o pravilnoj njezi. Poseban kutak na eventu bio je rezervisan i za hair styling – pravljenje frizura i promociju proizvoda za njegu i stilizovanje kose. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije