Lijepa priča: Počeli su s jednom Škodom i računarom, a danas su jedna od najvažnijih firmi u BiH

1
Radiosarajevo.ba
Lijepa priča: Počeli su s jednom Škodom i računarom, a danas su jedna od najvažnijih firmi u BiH
Foto: Biznis.info / Baupartner Lukavac

Kompanija Baupartner Lukavac postale je jedan od lidera privrede u Bosni i Hercegovini. Ne samo zbog činjenice da sama zapošljava veliki broj radnika i ostvaruje sve veće prihode, već i zbog toga što je ona ta koja gradi objekte za druge privredne subjekte.

Time daju veliki doprinos razvoju privrede cijele Bosne i Hercegovine i može se reći da spadaju među najvažnije domaće kompanije. Ova firma u posljednje vrijeme mnogo puta se spominjala u vijestima jer gradi neke od najvećih i najvažnijih objekata u našoj zemlji (ali i regionu).

Spomenimo samo novi logističko-distributivni centar kompanije Bingo u Tuzli, tačnije u Privrednoj zoni Bosanska Poljana. Objekat će se sastojati od dvije lamele koje će se, ukupno gledajući, prostirati na čak 28.080 kvadratnih metara, piše Biznisinfo

Još jedan zemljotres u Hrvatskoj: "Dobro zagrmjelo i streslo"

Još jedan zemljotres u Hrvatskoj: "Dobro zagrmjelo i streslo"

Nedavno su dovršili i izgradnju velikog proizvodno-poslovnog objekat u Laktašima za njemačku kompaniju “Mahle Electric Drives Bosnia”. Površina objekta je impresivnih 26.040 metara kvadratni, a sadrži savremenu proizvodnu infrastrukturu i tehnološki napredne resurse.

Baupartner je posao uspio dobiti u veoma žestokoj međunarodnoj konkurenciji. Kako je BiznisInfo.ba ranije pisao, ovo će biti jedan od najvećih proizvodnih objekata u auto industriji u Bosni i Hercegovini.

Ovo su samo neki od primjera šta sve ova kompanija gradi, a njeno ime zapravo stoji iza velikog broja novih objekata u koje investiraju firme širom Bosne i Hercegovine.

Ovaj trgovački lanac stiže i u BiH: Radnicima će isplatiti 500 eura kao naknadu za inflaciju

Ovaj trgovački lanac stiže i u BiH: Radnicima će isplatiti 500 eura kao naknadu za inflaciju

Stoga nije čudo što su njihovi finansijski rezultati impresivni. Prošle godine su imali ukupne prihode od čak 48,6 miliona KM. Poređenja radi, godinu ranije su prihodi bili 43,9 miliona, a godinu prije toga 25,2 miliona maraka, što govori o impresivnom rastu.

Zanimljivo je da je firma počela s radom 2010. godine praktično bez ikakvih resursa.  

"Počeli smo sa radom u iznajmljenom prostoru od 28 m2 na Stupinama u Tuzli, tada dva golobrada mladića (Adam i Admir), jedan računar,  jedna škoda octavia, jedan posuđeni stari fax i puno znanja, poštenja i volje za uspjehom. Ta 2010 i 2011. su bile godine krize, svi su čuvali svoja radna mjesta a mi smo krenuli samostalno po svoju nafaku", prisjetili su se osnivači firme 2020. godine, kada su slavili desetu godišnjicu.

Kasnije su rasli, otvorili firme u Srbiji u Hrvatskoj (gdje također realizuju velike projekte) i izrasli u stabilnu firmu sa stotinama zaposlenih. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije