Poznata mesna industrija Lijanović u predstečaju

0
Radiosarajevo.ba
Poznata mesna industrija Lijanović u predstečaju
Foto: YouTube / Kompanija Lijanović

Trgovački sud u Zagrebu otvorio je predstečaj nad Mesnom industrijom Lijanović te je imenovao Jelenu Stankus-Tkalec za povjerenicu predstečajne nagodbe, a ročište za ispitivanje potraživanja vjerovnika zakazao je za 4. decembar 2023. godine.

Sudska odluka uslijedila je nakon prijedloga zastupnika Mesne industrije Lijanović i dostavljene sve potrebne dokumentacije za otvaranje predstečajnog postupka uključivši i zapisnik prema kojemu su neizvršene osnove za plaćanje krajem jula iznosile 18.528 eura (36.194 KM) te je račun bio blokiran nešto manje od 60 dana.

Rješenjem su pozvani i Lijanovićevi vjerovnici da Financijskoj agenciji u roku od 21 dan od dostave rješenja prijave svoje tražbine, ali i zastupnici tog dužnika da vjerovnicima i povjereniku omoguće uvid u dokumente iz kojih proizlaze tražbine navedene u popisu imovine i obveza.

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

Mesna industrija Lijanović d.o.o. osnovana je krajem 2012. godine s nešto više od 500.000 kuna (129.748 KM) temeljnog kapitala i sa sjedištem u zagrebačkoj Ulici kneza Borne.

Osnivač društva je Lijanović s.r.o., kompanija registrovana u Češkoj, a kao direktor i zastupnik istaknut je Stipe Ivanković Lijanović, prenosi index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije