Najveći njemački trgovački lanac proglasio stečaj

2
Radiosarajevo.ba
Najveći njemački trgovački lanac proglasio stečaj
Foto: Facebook / Zaposlenici u strahu za svoja radna mjesta

Njemački modni trgovac Peek&Cloppenburg KG sa sjedištem u Düsseldorfu je proglasio stečajni postupak.

Kako je Fenix-magazin.de već prije pisao, 6.800 zaposlenih u strahu je za svoja radna mjesta. Prema pisanju njemačkih medija, zahtjev za stečaj za njemačku tvrtku podnesen je na Okružnom sudu u petak u Düsseldorfu u 12 sati. Odvjetnička tvrtka AndresPartners iz Düsseldorfa navodno je imenovana stečajnim upraviteljem.

Thomas Freude iz uprave Peek&Cloppenburga je rekao kako je modna trgovina u krizi.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

"To se odnosi na Peek & Cloppenburg KG, Düsseldorf, kao i na cijelu industriju. Luksuzni segment i diskontno područje i dalje funkcioniše, ali posao propada. To se čak odnosi i na online poslovanje, s kojim rijetko koji trgovac odjećom zarađuje, uključujući i P&C. Jasno nam je da moramo brzo poduzeti protumjere i vratiti tvrtku na pravi put", rekao je Freude.

Kazao je i da će reorganizirati Peek & Cloppenburg KG, Düsseldorf kao dio postupka tzv. zaštitnog štita.

"Jutros smo predali zahtjev za stečajem okružnom sudu u Düsseldorfu, koji je sud već odobrio. Zajedno sa stručnjakom za restrukturiranje Dirkom Andresom iz odvjetničkog društva AndresPartner i pod nadzorom privremenog upravitelja Horsta Piepenburga, brzo ćemo i dosljedno provoditi odluke koje su potrebne za restrukturiranje naše tvrtke", naveo je u petak Thomas Freude.

Postupak zaštitnog štita odnosi se na tvrtku Peek & Cloppenburg KG, Düsseldorf, koja posjeduje sjedište tvrtke i 67 trgovina P&C s ukupno oko 6.800 zaposlenika, kao i tvrtku za nabavu, Peek & Cloppenburg Retail Buying GmbH & Co. KG. Međunarodno poslovanje organizirano je u zasebnim tvrtkama i na njega ne utiče postupak zaštitnog štita piše Fenix-magazin.de.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije