Potvrđeno: Pepco se drži planova za Bosnu i Hercegovinu, prva prodavnica u Sarajevu

3
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Pepco se drži planova za Bosnu i Hercegovinu, prva prodavnica u Sarajevu
Foto: Twitter / Kompanija Pepco

Aktivnosti uspješne kompanije Pepco, u vezi s otvaranjem prodavnica u Bosni i Hercegovini se odvijaju po planu, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba, a prva će biti otvorena u Sarajevu.

Iako su se u javnosti pojavile informacije o bankrotu kompanije Steinhoff International, bivšeg većinskog vlasnika Pepca, iz Pepca poručuju da Pepco Grupa N.V. već nekoliko godina odvojena od Steinhoffa.

Finansijskim poteškoćama Steinhoff International Holdingsa, kako bismo spriječili dalje špekulacije, obavještavamo Vas da stanje „Steinhoff International Holdingsa“ neće utjecati na poslovanje „Pepco N.V.“. Grupa" (PEPCO), naveli su iz ove kompanije.

Britanski izaslanik u UN: "Pozivamo lidere iz RS da obustave svoje secesionistčko djelovanje"

Britanski izaslanik u UN: "Pozivamo lidere iz RS da obustave svoje secesionistčko djelovanje"

Ističu da se Pepco drži svojih planova otvaranja novih prodavnica i ulaska na nova tržišta, a prema ranijoj najavi, planira ući na tržište Bosne i Hercegovine u jesen 2023. godine, otvaranjem prve prodavnice u Sarajevu.

Prva prodavnica Pepca će biti otvorena u West Gate retail parku koji se nalazi na Mostarskom raskršću. Najavljeno je otvaranje prodavnica u Banjoj Luci i Mostaru.

Kompanija PEPCO posluje već nekoliko godina kao nezavisna, uspješna kompanija sa vlastitim financiranjem i jakim bilansom odvojenim od Steinhoff International Holdingsa.

U julu 2023. godine, kompanija PEPCO je najavila dalji strateški napredak, nastavljajući snažan rast prihoda i profita – vođen strategijom širenja lanca prodavnica – prihodi za 9 mjeseci porasli su za 19,3% uz konstantan rast, dostigavši 4,2 milijarde eura.

Bankrotirao vlasnik evropskog trgovačkog lanca: Planirali otvoriti poslovnice širom BiH

Bankrotirao vlasnik evropskog trgovačkog lanca: Planirali otvoriti poslovnice širom BiH

Kompanija PEPCO, koja posluje u 20 zemalja u Evropi, postigla je svoj uspjeh i nastavit će ga ostvarivati uz veliku podršku naših vijernih kupaca, snažan novčani tok i pozitivan bilans stanja. U junu 2023. godine grupa je uspješno završila refinansiranje duga, napravivši prvu emisiju obveznica u vrijednosti od 375 miliona eura, što je naišlo na veliko interesovanje međunarodnih i poljskih investitora, a vrijednost upisa bila je višestruko veća od ponude.

Nakon uspješnog izdanja obveznica, PEPCO je dobio pozitivne ocjene od tri vodeće rejting agencije - Fitch, S&P i Moody's, koje su zabilježile snažno poslovanje i zdrav organski profil rasta - kao rezultat programa razvoja lanca trgovina, obima i atraktivnosti ponude, u segmentu vrijednosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije