Potvrđeno: Kompanija Robot kupila nekada poznati hotel u Bosni i Hercegovini

1
A. Čančar
Potvrđeno: Kompanija Robot kupila nekada poznati hotel u Bosni i Hercegovini
Foto: Robot / Banja Kiseljak - Hotel Dalmacija

Bosanskohercegovačka kompanija Robot preuzela je većinski dionički dio preduzeća 'Banja Kiseljak - Hotel Dalmacija', a u realizaciju projekta ide sa Općinom Kiseljak kao sa partnerom.

Ova informacija je potvrđena za portal Radiosarajevo.ba iz Odjela za marketing kompanije Robot.

Nakon što je 23. juna upriličen sastanak sa Saimom Hodžić, direktoricom firme Robot general trading Co, ozvaničeno je partnerstvo između Općine Kiseljak i kompanije Robot - čime je objavljen novi početak za Kiseljak.

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

"Nastavlja se tradicija hotela uz neophodnu modernizaciju usluga. 'Banja Kiseljak - Hotel Dalmacija' zadržat će svoju prvobitnu svrhu, uz poboljšavanje usluga shodno potražnji i potrebama tržišta", izjavila je Saima Hodžić za Radiosarajevo.ba.

Ciljevi i namjere pokretanja obnove hotela koji dugi niz godina stoji zaključan i uz koji se vežu 'trakavice' usmjereni su na modernizaciju hotela, rastu i razvoju s naglaskom na banjsko lječilište, koje uz mineralnu vodu Kiseljak čini prepoznatljivim u svijetu. Osim banjskog lječilišta cilj je razviti ugostiteljsko-turistički dio.

Načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak, zahvalio se kompaniji Robot jer su u ovoj općini prepoznali ozbiljnog partnera, koji pruža podršku investitorima da ulažu na području općine. 

"Sam postupak bio je mukotrpan, kupljene su i dionice od četiri velika dioničara, izuzetno je bilo teško proći kroz cijeli proces i sigurno bi odustali da nismo imali podršku, odnosno otvorena vrata Općine Kiseljak, Načelnika, i najvažnije ljudsku, moralnu i gospodarsku sigurnost", izjavila je Saima Hodžić.

Preduzeće Robot koje već godinama uspješno posluje već 30 godina preuzeli su većinski dio dionica partneri su sa Općinom Kiseljak koja raspolaže zemljištem oko samog kompleksa. Riječ je o velikoj investiciji koja će podrazumijevati nova radna mjesta.

"Priprema hotela za obnovu i radovi polako kreću narednih dana", saopćeno je iz Općine Kiseljak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije