Potpuna ekskluziva i novitet: Evo kako će izgledati CineStar Sarajevo

0
Promo
Potpuna ekskluziva i novitet: Evo kako će izgledati CineStar Sarajevo
Foto: CineStar / Sarajevo će dobiti multipleks posljednje generacije

Multipleks posljednje generacije koji se uskoro otvara u Sarajevu u sklopu najvećeg tržnog centra Bingo City Center, predstavlja nam koncept „Destination cinema“, u koje će biti ugrađeno višegodišnje iskustvo grupacije CineStar Cinemas kojoj je ovo 25. kino u regiji, šesto u Bosni i Hercegovini i konačno prvo u Sarajevu.

CineStar u svakom svom novom kinu podiže ljestvicu kina s pet zvjezdica pa će se ovaj najnoviji moći svrstati među najbolja kina na svijetu, nudeći Sarajlijama jedan sasvim novi doživljaj, gdje će kino iskustvo moći započeti on line kupovinom kino ulaznica, hrane i pića bez čekanja u redu, a prije ili poslije filma posjetioci će moći popiti piće u prekrasnom dizajnerskom Cinema baru s pušačkim dijelom i terasom. 

Novo kino nuditi će razne tehnološke i druge novitete, predstaviti će prvu sarajevsku 4DX dvoranu, zatim najveću extreme dvoranu, odnosno specijalni CineStar standard za ljubitelje adrenalina, jer ove dvorane imaju veće platno premazano srebrom, kristalno čistu sliku i nevjerovatan zvuk. Ljubitelji tehnologije će doći na svoje sa RGB laserskim projektorima najnovije generacije i JBL ozvučenjem i Crown sistemom. Djeca će u ovom kinu slaviti rođendane u najmodernijim rođendaonicama, a posjetioci će imati besplatan parking. A kada je riječ o odabiru filmova, 10 dvorana su garancija raznovrsnosti i bogatstva programa.

Ipak, osim po veličini i tehnološkoj superiornosti, veći dio publike će obožavati ljepotu interijera te udobnost CineStarovih poznatih sjedišta koji će biti čak u 5 formata.
Sva regular sjedišta izrađena su od kože s pomičnim naslonom naprijed i nazad te nude više prostora od klasičnih kina.

Dodatak su Love box sjedišta koja nude veću privatnost za parove, a luksuzna Vip Relax sjedišta osim pomičnog naslona nude i stolić sa bežičnim punjačem mobitela. Ta sjedišta pružaju i dodatnu udobnost, ali i više prostora koji omogućava i dodatnu fizičku distancu za posjetioce.

Krajnje oduševljenje posjetilaca izazvati će Royal bed ležajevi za dvoje, koji će biti ugrađeni u četiri dvorane, a koji će također imati stoliće za odlaganje hrane i
pića te bežične punjače za mobitel. I to nije sve, CineStar nam u sarajevskom multipleksu prvi put u regiji predstavlja Premium lože.

Lože su potpuna ekskluziva i novitet u regiji, a riječ je o ograđenom i ugodnom dizajnerskom prostoru koji je pozicioniran u najbolji dio dvorane te nudi luksuzniji i intimniji doživljaj filma odvojen staklenom pregradom sa vješalicom za gardarobu, posebnom rasvjetom, dodatnim zvučnicima. Sva sjedišta su Premium lounge fotelje sa elektro recicling pomičnim
dijelog za noge i leđa, širih dimenzija i sa stolićem sa bežičnim punjačem za mobitele. Ulaznica za Premium ložu omogućiti će posjetiocima piće u Cinema baru prije ili poslije filma.

Lože sarajevskog multipleksa su prigodno nazvane prema gradovima u kojima se odvijaju najpoznatiji filmski festivali - Cannes, Berlin, Venice, Sundance i Hollywood, a najveća loža je imena Sarajevo. 

"Ovim se CineStar želio zahvaliti gradu filma i domaćinu svog 25. kina u regiji.
“Jako smo sretni i uzbuđeni što radove privodimo kraju i nadamo se skorom otvorenju našeg multipleksa u Sarajevu, gradu filma, u sklopu najvećeg trgovačkog centra Bingo City Centera. Ovom lijepom gradu ćemo ponuditi našu poznatu kvalitetu s pet zvjezdica, te smo sigurni da će Sarajlije svih generacija zavoljeti CineStar. Vjerujem, svima nam nedostaje kino zabava i ponovo ćemo uživati u filmovima na velikom ekranu zajedno, ali uz CineStar kvalitetu,“ izjavila je Jadranka Islamović, izvršna direktorica i član Uprave CineStar Cinemas.

Sa 10 moderno opremljenih kino dvorana i preko 1.450 sjedišta, CineStar Sarajevo će biti najveće, najmodernije, ali i najljepše kino u Bosni i Hercegovini. Osim tehnološke superiornosti, interijer sarajevskog CineStara obilovati će raznolikošću materijala, boja i stilova, a potpisuju ga poznati dizajneri koji su uređivali i druga nagrađivana CineStar kina, od koji je posljednje u Splitu dobilo nagradu za najbolje novoizgrađeno kino u Europi 2018. 

CineStar Cinemas je najveći kino lanac u Bosni i Hercegovini i regiji sa 158 dvorana i preko 24.500 sjedala, a multipleks u Sarajevu je 25. po redu na teritoriju Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. 

Sarajevo je ujedno šesti grad u BiH u kojem CineStar posluje. Podsjetimo, prvi multipleks u Bosni i Hercegovini, CineStar Mostar, otvoren je 2012. godine, s ukupno 5 dvorana i 700 sjedišta. Nakon Mostara, uslijedilo je otvorenje i druga dva multipleksa: CineStar Bihać 2014.

godine sa 6 kinodvorana i 834 sjedišta, te CineStar Tuzla 2016. godine sa 5 kinodvorana i 789 sjedišta. CineStar 4DX Delta Planet u Banjaluci svoja vrata otvorio je početkom ove godine s ukupno 6 dvorana i 725 sjedišta. CineStar porodici posljednja se pridružila Zenica, u decembru prošle godine, i tako postala bogatija za 3 moderno opremljene dvorane sa preko 300 sjedišta.

U junu 2019. godine Međunarodno udruženje kinematografa (UNIC) proglasilo je CineStar Cinemas najboljim kinoprikazivačem u Evropi u 2019. godini, jer predstavlja pravi primjer kompanije koja iznova podiže ljestvicu u industriji i ostvaruje konstantan rast. Nagrada 'International Exhibitor of the Year' dodjeljena je upravi Blitz-CineStara za izuzetnu predanost u pružanju najboljeg mogućeg kino doživljaja svojoj publici, stavljajući u prvi plan stalnu inovaciju, čime su postali jedan od vodećih i najbrže rastućih kino lanaca u regionu i Evropi. 

Više informacija dostupno na CineStar web stranici www.cinestarcinemas.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije