Posjeduju i halal certifikat: Čuveni brend belgijske čokolade stigao u Sarajevo

Anadolija
Posjeduju i halal certifikat: Čuveni brend belgijske čokolade stigao u Sarajevo
U Općini Stari grad u Sarajevu danas je svečano otvorena prva prodavnica poznatog brenda belgijske čokolade "Galler", prva na području Bosne i Hercegovine.

Azra Šurković, predstavnica prodavnice, kazala je da je jedna od posebnih karakteristika ove čokolade to što ima kraljevski žig.

"Ovo je jedina belgijska čokolada na tržištu BiH i Hrvatske. Galler čokolada posebno dobro se prodaje u arapskim zemljama", rekla je Šurković.

Istakla je da je najveća prednost ovog brenda što se u proizvodnji čokolade ne koristi palmino ulje.

"U ponudi imaju oko 180 vrsta čokolade i  posebnu liniju za dijabetičare, što je kod nas rijetkost, a znat će cijeniti ljudi koji se susreću s tim problemom. Nude i veliku liniju čokoladica koje se mogu servirati uz kafu, kao i liniju s vrstama čaja kojeg nema nikako na tržištu u BiH", kazala je Šurković, dodajući da se radi o vrlo kvalitetnoj čokoladi.

Na kraju je napomenula kako očekuju da će građani u BiH kao i u drugim zemljama pokazati veliki interes za proizvodima ovog poznatog belgijskog brenda, koji, pored ostalog, posjeduje i halal cetrifikat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije