Pogledajte radove na mostarskom Hiltonu: Hotel bi trebao biti otvoren početkom 2025

1
Fena
Pogledajte radove na mostarskom Hiltonu: Hotel bi trebao biti otvoren početkom 2025
Foto: Fena / Radovi na hotelu Hilton Mostar

Radovi na mostarskom hotelu Hilton, nekadašnjem kultnom hotelu Neretva, su u punom jeku, sređuju se ukrasi na fasadi, a otvaranje je planirano početkom naredne godine.

"Radovi teku očekivanom dinamikom i njihov završetak se očekuje krajem ove godine, dok je otvaranje hotela planirano u prvim mjesecima 2025. godine", kazao je predstavnik investitora Interšped Sarajevo Halim Zukić.

Po njegovim riječima, trenutno se rade detalji na fasadi, ukrasi oko prozora i neka unutarnja pregrađivanja.

Skandalozni Dodik opet vrijeđao: 'Ne možemo da živimo s Bošnjacima'

Skandalozni Dodik opet vrijeđao: 'Ne možemo da živimo s Bošnjacima'

Dodaje kako zahtjeve Hiltona nije jednostavno ispuniti.

"Vrlo je zahtjevno, pogotovo na stvarima koje se tiču sigurnosti i bezbjednosti gostiju. Na primjer, protivpožarni standardi Hiltona su daleko iznad standarda našeg zakonodavca, dakle ono što ovdje možemo po zakonu uraditi ne možemo po brend standardima Hiltona, tako da je sve te uslove poprilično zahtjevno ispuniti", kaže Zukić.

U bh. gradu planirana gradnja luksuznog kompleksa, evo kako izgleda

U bh. gradu planirana gradnja luksuznog kompleksa, evo kako izgleda

Hotel će imati 83 sobe u skladu s brend standardima, dakle propisima Hiltona, imat će spa, restoran, kafeteriju i slično, a zapošljavat će oko stotinu radnika.

Vanjski izgled hotela sačuvat će svoju autentičnost.

"Taj hotel ima prebogatu historiju i na jedan poseban način odražava duh Mostara. U tom smislu smo jako pazili da nekako uspijemo prenijeti ono što je on predstavljao nekim prethodnim generacijama. Mi ćemo kroz izgradnju i buduće funkcionisanje nastojati da to sačuvamo", poručio je Zukić.

Inače, mostarski hotel će biti prvi u BiH koji će poslovati pod imenom jednog od najvećih svjetskih lanaca hotela Hilton, a osim Mostara, otvaranje Hiltona planirano je i u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije