Pogledajte kako izgleda gradilište jedne od najvećih novih fabrika u FBiH

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako izgleda gradilište jedne od najvećih novih fabrika u FBiH
Foto: Biznis.info / Gradilište firme ASTA Bosnia

Nakon što je u decembru 2023. položen kamen temeljac, počela je izgradnja fabrike austrijske firme ASTA Energy Transmission Components GmbH u Cazinu.

Ova kompanija posredstvom svoje filijale ASTA Bosnia d.o.o. investira više od 23 miliona KM u proizvodnju u ovom krajiškom gradu.

Iz firme ASTA Bosnia kratko su danas, 21. februara, potvrdili da je u toku prva faza projekta. U ovom trenutku nisu mogli dati više detalja.

Xiaomi Redmi 13C: Pristupačnost i performanse

Xiaomi Redmi 13C: Pristupačnost i performanse

Kako se doznaje, prva faza radova je skoro okončana i to u rekordnom roku. Ova faza je podrazumijevala čišćenje, ravnanje, ograđivanje i pripremanje terena za samu gradnju objekta.

Ovo je značajan projekt za grad Cazin, ali i za cijelu Krajinu i Bosnu i Hercegovinu.

Gradilište firme ASTA Bosnia
Foto: Biznis.info: Gradilište firme ASTA Bosnia

Firma je još 2020. godine kupila zemljište u Cazinu kada je i najavljena ova velika investicija, ali zvanično je, piše Biznisinfo, gradnja tek sada počela.

Planira se izgradnja objekta od blizu 20.000 kvadratnih metara i proizvodnja namotaja za transformatore, generatore i različite tipove motora, što je osnovna djelatnost nekoliko fabrika koje ASTA ima širom svijeta. Očekuje se zaposlenje blizu 200 radnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije