Pogledajte kako izgleda gradilište jedne od najvećih novih fabrika u FBiH

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako izgleda gradilište jedne od najvećih novih fabrika u FBiH
Foto: Biznis.info / Gradilište firme ASTA Bosnia

Nakon što je u decembru 2023. položen kamen temeljac, počela je izgradnja fabrike austrijske firme ASTA Energy Transmission Components GmbH u Cazinu.

Ova kompanija posredstvom svoje filijale ASTA Bosnia d.o.o. investira više od 23 miliona KM u proizvodnju u ovom krajiškom gradu.

Iz firme ASTA Bosnia kratko su danas, 21. februara, potvrdili da je u toku prva faza projekta. U ovom trenutku nisu mogli dati više detalja.

Španski savez kaznio Atletico Madrid zbog istupa navijača sa 20.000 eura!

Španski savez kaznio Atletico Madrid zbog istupa navijača sa 20.000 eura!

Kako se doznaje, prva faza radova je skoro okončana i to u rekordnom roku. Ova faza je podrazumijevala čišćenje, ravnanje, ograđivanje i pripremanje terena za samu gradnju objekta.

Ovo je značajan projekt za grad Cazin, ali i za cijelu Krajinu i Bosnu i Hercegovinu.

Gradilište firme ASTA Bosnia
Foto: Biznis.info: Gradilište firme ASTA Bosnia

Firma je još 2020. godine kupila zemljište u Cazinu kada je i najavljena ova velika investicija, ali zvanično je, piše Biznisinfo, gradnja tek sada počela.

Planira se izgradnja objekta od blizu 20.000 kvadratnih metara i proizvodnja namotaja za transformatore, generatore i različite tipove motora, što je osnovna djelatnost nekoliko fabrika koje ASTA ima širom svijeta. Očekuje se zaposlenje blizu 200 radnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije