Velika investicija: Bh. grad dobija fabriku vrijednu 23.000.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Velika investicija: Bh. grad dobija fabriku vrijednu 23.000.000 KM
Foto: Akta.ba / Ovako bi trebala izgledati fabrika austrijske firme u Cazinu

Austrijska kompanija ASTA Energy Transmission Components GmbH počinje izgradnju fabrike u Cazinu koja je najavljena prije tri godine.

Svečanost povodom početka izgradnje pogona zakazana je za utorak, 12. decembra 2023. u Poslovnoj zoni Ratkovac, potvrđeno je iz gradske uprave Cazina.

Podsjetimo, radi se pogonu u koji firma ASTA Energy Transmission Components GmbH posredstvom svoje filijale ASTA Bosnia d.o.o. planira investirati više od 23 miliona KM u proizvodnju u Cazinu.

Poznati meteorolog najavljuje - poslije toplog februara, evo šta nas čeka na proljeće

Poznati meteorolog najavljuje - poslije toplog februara, evo šta nas čeka na proljeće

Za izgradnju proizvodnih kapaciteta od Grada Cazina kupili su oko 50 duluma zemljišta i nekretnina u Poslovnoj zoni Ratkovac, a vrijednost ove kupovine iznosi 580.000 KM.

Na tom zemljištu grade proizvodni objektat sa administrativnim dijelom od cca 20 duluma. U proteklom periodu kompanija je bila angožavana oko pronalaska radnika, a prema dosadašnjim najavama posao bi trebalo naći i do 200 radnika. 

Kompanija koja se bavi proizvodnjom namotaja za transformatore, generatore i različite tipove motora i sarađuje sa svim većim kompanijama iz oblasti energetike. ASTA ima vodeću poziciju u svijetu u ovim oblastima. Okrugla žica se proizvodi na više lokacija, u Bosni, Austriji, Indiji, Kini i Brazilu u dimenziji koju odredi kupac, piše portal Akta.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije