Pet velikih zlatnih medalja za pet velikih Meggle proizvoda

Radiosarajevo.ba
Pet velikih zlatnih medalja za pet velikih Meggle proizvoda
Foto: Promo / Svi proizvodi dobili su visoke ocjene

Kompanija Meggle BiH je ove godine učestvovala sa devet proizvoda i ostvarila odlične rezultate na Međunarodnom ocjenjivanju mlijeka i mliječnih proizvoda u okviru AGRA Pomurski sajam u Sloveniji.

Svi proizvodi dobili su visoke ocjene, a čak pet njih okićeno je VELIKOM ZLATNOM MEDALJOM, dok su preostala četiri dobili ZLATNU MEDALJU.

U ocjenjivanju na 33. izdanju sajma, koje je održano od 4. do 7. juna, sudjelovao je 31 proizvođač i to iz Slovenije, Austrije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine sa ukupno 171 proizvodom.

„Odlični rezultati koji su stigli iz Slovenije još jedan su dokaz našeg rada i naše posvećenosti. Zahvaljujemo se AGRI na medaljama, a našim potrošačima na povjerenju koje Meggle gradi godinama. Njihova podrška je ustvari i najsnažniji stub našeg uspjeha, ali i inspiracija da u budućnosti budemo još bolji i opravdamo činjenicu da smo najprepoznatljiviji, najkorišteniji, najomiljeniji i najkupovaniji brand“, izjavila je Jadranka Penava, direktorica kompanije Meggle BiH.

VELIKU ZLATNU MEDALJU osvojili su proizvodi UHT Mlijeko 3,2 posto mm, Kiselo vrhnje za svježi sir 25 posto m.m, Čokoladno mlijeko, Tekući jogurt 2,8 posto m.m. te Ayran, dok su ZLATNOM MEDALJOM okićeni proizvodi Svježe mlijeko, Vrhnje za kuhanje 20 posto m.m, Active Protein mlijeko te Active Protein jogurt.

Proglašenje rezultata i dodjela nagrada bit će organizirana 26. avgusta 2019. godine na 57. Međunarodnom poljoprivredno-prehrambenom sajmu AGRA u Gornjoj Radgoni u Sloveniji.

Mliječna kompanija Meggle BiH još jednom je dokazala zašto je prepoznata kao lider kada je riječ o mlijeku i mliječnim proizvodima te zašto je sinonim za povjerenje, sigurnost i kvalitetu. Medalje, koje će na prodajnim policama krasiti Meggle proizvode, garancija su visoke međunarodno priznate kvalitete. Na svu sreću!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije