Odmori u Bosni i Hercegovini: Prekrasne destinacije domaćeg turizma

Promotivni tekst
Odmori u Bosni i Hercegovini: Prekrasne destinacije domaćeg turizma
Foto: Odmoriubih.ba / Neum

Pandemijom COVID-19 pogođena je ekonomija u cijelosti, a jedna od najpogođenijih privrednih grana je turizam. Zbog epidemijskih mjera mogućnosti za putovanja izvan matičnih zemalja su ograničena, pa su se svi oni željni putovanja orijentirali uglavnom prema domaćim destinacijama. Tako su i građani Bosne i Hercegovine sve više počeli otkrivati i oduševljavati se bogatom ponudom bh. destinacija, u kojoj su do početka pandemije uglavnom uživali međunarodni turisti.

Društvene mreže preplavili su tekstovi, fotografije i video materijali koji promoviraju razne segmente bh. turističke ponude: kuće za odmor, adrenalinske i hiking ture, sportsko penjanje, aktivnosti na vodi, te razne ponude za odmor cijele porodice.

Bihać - undefined

Foto: Odmoriubih.ba /Bihać

Zbog ograničenja kretanja javio se i porast kupovine putem interneta, pa se kao logičan odgovor na izazove koje je donijela pandemija, pojavila potreba za kreiranjem internet platforme za promociju i prodaju održivih bosansko-hercegovačkih turističkih proizvoda. Stoga je kompanija Linden, koja je kroz projekat "Sarajevo Navigator" i povezane aktivnosti već 15 godina aktivan učesnik u razvoju i promociji bh. turističke ponude, kreirala inovativnu platformu Odmoriubih.ba, čiji razvoj je finansiran u okviru projekta "MarketMakers", kojeg podržava Vlada Švicarske, a sprovodi Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv d.o.o. u BiH.

Dugoročni cilj platforme jeste da postane centralno mjesto za putovanja po Bosni i Hercegovini, na kojem se mogu pronaći prijedlozi, informacije i ideje za putovanja, gdje se mogu istraživati destinacije kroz video snimke i fotografije, te pronaći brojne ponude, koje su sadržajno i cjenovno prilagođene domaćem i regionalnom tržištu. Više od 100 turističkih biznisa iz čitave BiH već je dio mreže Odmori u BiH, a taj se broj svakim danom povećava.

Odmoriubih.ba platforma - undefined

Foto: Odmoriubih.ba / Online platforma

Platforma nudi iskustva u svim krajevima BiH, ne samo onim najpopularnijim i najpoznatijim destinacijama, pa na Odmoriubih.ba trenutno možete pronaći odlične pakete i destinacije kao što su Livno, Bosanski Petrovac, Nacionalni park Sutjeska, Blagaj, Tešanj, Jajce, Bijeljinu, Ljubuški, Drvar, Ravno, Tarčin, Vitez, Međugorje, Stolac i mnoge druge.

Naravno, na raspolaganju su i odlične ponude u prepoznatljivim turističkim destinacijama kao što su Bihać, Sarajevo, Trebinje, Mostar, Travnik, Vlašić, Banja Luka i Neum. Odmoriubih.ba nudi kombinaciju odmora u prirodi i gradovima, kao i izbor između jedinstvenih iskustava, aktivnog odmora ili čiste relaksacije i uživanja.

Također, Odmoriubih.ba nudi jednostavan i brz način kupovine iz vlastitog doma, sigurno plaćanje i odličnu podršku za korisnike.

Putovanjem po Bosni i Hercegovini građani pomažu domaću ekonomiju i turističke biznise koji su snažno pogođeni posljedicama pandemije, a istovremeno istražuju svoju domovinu koja krije brojna prirodna i kulturno-historijska bogatstva o kojima se malo zna.

Odmori u BiH u saradnji sa partnerima svakodnevno radi na pripremi ponuda, kako bi sadržajno i cjenovno bile prilagođene gostima iz Bosne i Hercegovine i regije.

Na Odmoriubih.ba trenutno su dostupne brojne zanimljive ponude za proljetni odmor u BiH, među kojima su i odlične opcije za predstojeće prvomajske praznike.

Iskoristite priliku i prijavite se na newsletter Odmoriubih.ba kako biste prvi dobili informaciju o dostupnim ponudama odmora u Bosni i Hercegovini i zapratite profile Odmori u BiH na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije