Novogodišnji paketići Telemach fondacije stigli do 650 mališana iz cijele Bosne i Hercegovine

0
Promotivni tekst
Novogodišnji paketići Telemach fondacije stigli do 650 mališana iz cijele Bosne i Hercegovine
Foto: Telemach / Telemach obradovao mališane

Ne postoji ljepši prizor na svijetu od izraza radosti na dječijem licu. Nova, 2024. godina u Telemach fondaciji započela je upravo s fotografijama nasmijanih mališana.

Na adresu fondacije pristigle su fotografije iz Hadžića, Sarajeva, Teslića, Travnika, Lukavca, Mrkonjić Grada, Pazarića, Gradiške, Breze, Fojnice, Zenice i drugih gradova širom Bosne i Hercegovine u kojima je u saradnji s lokalnim partnerima organizirana podjela 650 novogodišnjih paketića za djecu iz ranjivih kategorija i za djecu bez roditeljskog staranja koje su donirali Telemach fondacija i Telemach BH.

"U najveselije doba godine ne zaboravljamo obradovati sve ove mališane koji, kao i sva djeca, zaslužuju što ljepše praznične trenutke. Osjećaj zadovoljstva da smo doprinijeli tome u potpunosti nas je ispunio", istakla je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije.

Naglasila je da su i svi Telemachovi zaposlenici učestvovali u ovoj lijepoj gesti: "U tradicionalnu akciju darivanja uključili su se i naši zaposlenici, koji su donirali više od 80 novogodišnjih paketića za djecu iz SOS dječijih sela te volontirali posljednje dane decembra kako bi spakovali i dostavili poklone mališanima iz malih, lokalnih zajednica, štićenicima centara za socijalni rad i udruženja za djecu s poteškoćama u razvoju kako bi ih barem malo obradovali i pokazali da mislimo i na njih."

Telemach fondacija se zahvaljuje partnerima iz lokalnih zajednica koji su omogućili da novogodišnji paketići dođu u prave ruke.

To su: Udruženje 'Dobro srce' Teslić, Udruženje 'Sreća za sve' Travnik, Centar za ranu intervenciju 'Mali svijet' Lukavac, Centar za socijalni rad Mrkonjić Grad, Centar za socijalni rad Hadžići (Pazarić), Udruženje roditelja djece s autizmom 'Duga' Gradiška, Centar za socijalni rad Breza, Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin Fojnica, Javna ustanova Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK i SOS dječija sela BiH.

O United Grupi:

United Grupa sa sjedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja, ima preko 15 miliona korisnika, približno 15.000 zaposlenih, kao i godišnje prihode od oko 2,7 milijardi eura. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog svijeta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicionih kompanija u svijetu. U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluje kompanija Telemach BH i njeni servisi EON i Total TV, televizija i portal N1 kao i Nova BH.

Za više informacija posjetite: https://united.group/

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije