Novi udarac za aerodrom u BiH: Zamjena za Wizz Air odustala od letova

13
Radiosarajevo.ba
Novi udarac za aerodrom u BiH: Zamjena za Wizz Air odustala od letova
Foto: Ilustracija / Međunarodni aerodrom Tuzla

Air Montenego neće letjeti iz Tuzle. To je za Zamaaero rekao Mark Anžur, direktor kompanije. Kompanija je vratila sve slotove i otkazala letove.

Zamaaero navodi da je iznašao rješenje za letove prema Evropi preko jedne evropske kompanije koje je htjela dati svoj callsign i spojila je Air Montenegro, tu kompaniju i Aerodrom Tuzlu, prenosi Biznisinfo.

Nažalost, isto nije bilo isplativo za realizaciju.

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Kako je i Trade Air prije mjesec dana odbio Aerodrom Tuzlu, sada je istinski veliko pitanje hoće li aerodrom naći zamjenu za letove Wizz Aira ili će mu broj putnika pasti na 150-170.000 putnika godišnje.

Podsjetimo da je Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH izdala odobrenje avio-operatoru iz Crne Gore za letove između BiH i Nizozemske te između BiH i Turske. Letovi su trebali polaziti iz aerodroma u Tuzli i Mastrihtu za Nizozemsku, te iz Tuzle i Istanbula za Tursku.

BHDCA je kontaktirala države EU radi potvrde dezignacije, a pozitivno su odgovorile Nizozemska i Turska, Švedska, Danska, Austrija i Njemačka su dale negativne odgovore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije