Nova bh. aviokompanija vrši posljednje pripreme, prvi letovi Fly Bosnie do ljeta

Radiosarajevo.ba
Nova bh. aviokompanija vrši posljednje pripreme, prvi letovi Fly Bosnie do ljeta
Novosnovana bosanskohercegovačka aviokompanija FlyBosnia, sa sjedištem u Sarajevu, do kraja mjeseca će dobiti konačan odgovor Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH oko odobrenja certifikata za letenje.

"Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH je u decembru mjesecu zaprimila zahtjev kompanije za odobrenje certifikata za letenje AOC, koje se trenutno razmatra, a do kraja ovog mjeseca očekujemo pozitivan odgovor o čemu će šira javnost biti obaviještena putem zvanične press konferencije i predstavljanja kompanije", kazali su iz agencije za portal Akta.

Nakon što je nedavno završen konkurs za upošljavanje kabinskog osoblja, mediji saznaju da je odabrano 20 kandidata koji trenutno obavljaju dvomjesečnu obuku iz različitih oblasti, a njih deset koji zadovolje testove će dobiti posao.

U samom konkursu od kandidata se tražilo da govore i čitaju tečno engleski i jedan od jezika našeg područja, a prednost su imali kandidati koji su poznavali još jedan jezik, posebno arapski.

Prema informacijama, prvi letovi će biti uspostavljeni do ljeta ove godine i prva destinacija će najvjerovatnije biti Rijad.

FlyBosnia, kako najavljuju, osim što će povezivati Sarajevo sa Saudijskom Arabijom, u dogledno vrijeme će proširiti svoje djelovanje i na druge evropske destinacije kao što su Frankfurt, Stockholm i Amsterdam.

Podsjećamo, osnivači nove aviokompanije su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi. Na mjesto direktora postavljen je Haris Čoloman, koji je nekada radio u aviokompaniji Bosnia Wand Airlines.

Saudijski konglomerat, kako prenosi exyuaviation.com, opisao je FlyBosniu kao novu, mladu i dinamičnu aviokompaniju koja će težiti ka tome da putnicima osigura zanimljive i sigurne letove s visokim standardom usluge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije