Njemački Krampitz gradi fabriku u BiH: Posao za 30 radnika

Radiosarajevo.ba
Njemački Krampitz gradi fabriku u BiH: Posao za 30 radnika
Foto: Općina Bosanski Brod / Pogoni Krampitza

Velika njemačka kompanija Krampitz kupila je zemljište u općini Bosanski Brod i trenutno gradi proizvodnu halu u kojoj bi trebalo biti uposleno 30 novih radnika, rečeno je za BiznisInfo iz ove opštine.

Firma se bavi proizvodnjom kontejnera i rezervoarskog prostora za naftine derivate i druge proizvode u oblasti metala.

Krajem oktobra prošle godine predstavnici Krampitz International & Partner i načelnik općine Bosanski Brod Ilija Jovičić zaključili su ugovor o prodaji zemljišta.

Kako je rečeno, Krampitz je kupio od općine Brod zemljište u dijelu poslovne zone br. 6 na lokaciji u Ul. Zmaja Jove Jovanovića. Nepokretnosti površine 30.138 kvadrata prodate su po cijeni od 165.621 KM.

"Na kupljenom zemljištu ranije je poslovalo preduzeće za preradu mesa koje ne radi skoro 30 godina. Sve poslovne i pomoćne zgrade na tom dijelu zemljišta bile se oštećene i ruinirane i novi vlasnik ih je srušio, očistio parcelu i postavio konstrukciju za novu proizvodnu halu", rečeno je iz Općine.

Dodaje se da je investicija u pripremu hale za proizvodnju procjenjena na milion i po konvertibilnih maraka.

"Početak rada u novoj hali očekuje se polovinom juna 2019. godine, a planirano je i zapošljavanje 30 novih radnika", rečeno je za BiznisInfo.

Inače, firma Krampitz je već tri godne prisutna u Bosanskom Brodu. Trenutno radi u zakupljenom prostoru i zapošljava 20 radnika.

Plan zapošljavanja je, u konačnici, do stotinu radnika po završetku proizvodne hale i uspostavljanju linije proizvodnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije