Nijemci pokreću proizvodnju hrane za životinje u Maglaju

Radiosarajevo.ba
Nijemci pokreću proizvodnju hrane za životinje u Maglaju
Predstavnici njemačke firme Argoa, zajedno sa službenicima iz Općine Maglaj, razgovarali su jučer sa savjetnikom ministra Husnijom Kudićem o pokretanju proizvodnje hrane za životinje na području Općine Maglaj.

Predstavnici firme Argoa Stefan Buza i Samir Ridžal ukratko su prezentirali buduće pravce ulaganja firme čiji se proizvodi za ishranu životinja pod nazivima Savanna Pet, Rogz i Freezack distribuiraju i prodaju diljem Europe i svijeta.

Savjetnik Kudić je istakao da će ovo Ministarstvo pružiti svu potrebnu pomoć kako bi se ova investicija realizovala na što efikasniji način, a na dobrobit građana Općine Maglaj i cijele BiH.

Šefica odsjeka za javno veterinarsko zdravstvo Indira Mulalić dala je smjernice i upute vezano za odobravanje objekata te pokretanje proizvodnje i pakiranja hrane za životinje, ističući osnovne zahtjeve zakonskih propisa u BiH koji su usklađeni sa EU.

U nastavku sastanka, učesnici su dogovorili naredne korake u cilju što uspješnijeg pokretanja proizvodnje, saopćeno je iz Općine Maglaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije