Nakon Zagreba i Beograda, Ikea stiže i u Ljubljanu

Radiosarajevo.ba
Nakon Zagreba i Beograda, Ikea stiže i u Ljubljanu
Ljubljanska gradska uprava očekuje da će gradnja robne kuće Ikee u slovenskoj metropoli početi iduće godine, saznaje portal Finance.

Memorandum o namjeri gradnje Ikeina trgovačkog centra u Ljubljani potpisali su još prije četiri godine gradonačelnik Zoran Jankovič i direktor slovenskog predstavništva Ikee Vladislav Lalić, no građevinsku dozvolu Ikea je izvadila tek prošle godine.

Prema informacijama koje su u ljubljanskoj gradskoj upravi prikupile Finance, Ikea i odgovarajuće gradske službe intenzivno rade na izmjenama saobraćajnog rješenja na prilazima lokaciji budućeg trgovačkog centra u okviru privredno-trgovačke zone BTC City.

Ikea je lani postavila ogradu oko buduće lokacije robne kuće i počela s uklanjanjem zatečenih zgrada i ruševina na istome mjestu.

Ikea u Ljubljani, prema planovima, trebala bi biti otprilike istih gabarita kao i njezini trgovački centri u Zagrebu i Beogradu.

Prostirati će se na oko 31 hiljadu 'kvadrata' BTC Cityja, imati će 300 zaposlenih, oko 9500 proizvoda na svojim policama te hiljadu parking mjesta. Očekuje se da će ukupna investicija Ikee u Ljubljani biti 80 milion eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije