Milionski projekt gradi se u BiH, ko je biznismen koji traži da sve ostane tajna?

8
Radiosarajevo.ba
Milionski projekt gradi se u BiH, ko je biznismen koji traži da sve ostane tajna?
Foto: Jabuka.tv / Megalomanski milionski projekt u Širokom

Megalomanski milionski projekt radi se već tri godine na lokalitetima Trn i Visoka Glavica u Širokom Brijegu.

Tajnovito gradilište prostire se na oko 10 hektara, a okružuju ga visoki zidovi u koje su utrošeni milioni maraka betona i željeza.

Javna je tajna da je investitor Širokobriježanin Jozo Musa – jedan od najbogatijih ljudi u Hercegovini i suvlasnik tvrtke Ataco čiji udio drži i Emil Tedeschi – vlasnik Atlantic Grupe, piše Jabuka TV.

Megalomanski milionski projekt u Širokom - undefined

Foto: Jabuka.tv: Megalomanski milionski projekt u Širokom

No, Jozo Musa je penzioner te već godinama ne dolazi u firmu. Pokušajte ga dobiti na privatni broj, izjavili su za portal Jabuka.tv iz kompanije Ataco.

"Musu smo pokušali dobiti na tri broja koja su nam bila dostupna, ali nije nam se javljao", navode s ovog portala.

Godinama se nagađalo što se graditi na toj lokaciji pa se tako etno selo, vodeni zabavni park, punionica pića, proizvodni pogoni, velika skladišta za više kompanija, pa čak se spominjao i zatvor.

Megalomanski milionski projekt u Širokom - undefined

Foto: Jabuka.tv: Megalomanski milionski projekt u Širokom

Na gradilištu nije istaknuta nikakva informativna tabla o osnovnim informacijama poput investitora, projekta i dužine trajanja radova. Gradske, županijske i federalne inspekcije imat će pune ruke posla s obzirom da su jedan od najvećih problema visoki zidovi koji su napravljeni uz samu obalu rijeke Ugrovače, a koji su narušili i nagrdili prethodni izgled brda te obližnjim obiteljskim kućama zaklanjaju danje svjetlo i narušavaju kvalitetu života.

Iz Grada Širokoga Brijega niko ne želi reći službeno ko je investitor, a ovaj megamilionski projekt bio je tema 2. sjednice Gradskog vijeća Širokoga Brijega održane u četvrtak.

Na pitanje vijećnika Dalibora Ravića (HRS) da vladajući objasne što se gradi na Trnu, gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević je priznao da se sastao s investitorom, no nije htio otkriti o kome se radi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije