Milionska podrška BH Telecoma za šest bh. nogometnih klubova

0
Promotivni tekst
Milionska podrška BH Telecoma za šest bh. nogometnih klubova
Foto: BH Telecom / Milionska podrška BH Telecoma za šest bh. nogometnih klubova

Na inicijativu generalnog direktora BH Telecoma Sedina Kahrimana i članova Uprave BH Telecoma danas je održan sastanak sa predstavnicima šest bh. nogometnih klubova i to FK Sarajevo, FK Željezničar, FK Sloboda, FK Velež, FK Tuzla City i FK Čelik, a povodom najave početka zajedničke partnerske saradnje u vrijednosti od skoro milion KM u naredne tri godine.

Iznos će biti raspodijeljen na pomenute klubove shodno ostvarenim rezultatima na domaćoj i evropskoj nogometnoj sceni.

"Izuzetno sam zadovoljan održanim sastankom. Raduju me pozitivne reakcije na prijedlog saradnje i uspostave partnerskog odnosa na period od tri godine tokom kojeg će BH Telecom podržati ove klubove u iznosu od skoro milion KM. Posebno mi je drago da će dio sredstava biti usmjeren na omladinske pogone koji su budućnost bosansko-hercegovačkog društva. Ovom podrškom još jednom potvrđujemo da je BH Telecom društveno najodgovornija kompanija u BiH, posebno u segmentu ulaganja u sport", kazao je Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma.

Milionska podrška BH Telecoma za šest bh. nogometnih klubova - undefined

Foto: BH Telecom: Milionska podrška BH Telecoma za šest bh. nogometnih klubova

"BH Telecom kao društveno odgovorna kompanija već dugi niz godina je prijatelj nogometa. Raduje me ova inicijativa o zajedničkom projektu za dobrobit sporta u BiH i posebno me raduje dobrodošlica koja mi je priređena od kolega i Uprave BH Telecoma“, istakao je Džemil Šoše, direktor kluba FK Velež.

Amira Uzunović, direktorica marketinga FK Željezničar je istakla zadovoljstvo zbog prepoznavanja timova koji će dobiti značajnu finansijsku i partnersku podršku od strane BH Telecoma, društveno najodgovornije kompanije. Naglasila je da je ovo istinski početak jedne nove sportske priče.

„Ova podrška nam je veoma značajna za naš daljnji rad. Nadam se da ćemo sa BH Telecomom i ubuduće imati uspješne zajedničke interese. Sredstva namjeravamo usmjeriti i u razvoj naših omladinaca“, rekao je Emir Šećerbegović, predsjednik UO FK Sloboda.

Almir Husić, predsjednik UO FK Tuzla City, Damir Kasum, predsjednik FK Sarajevo i Robert Jonić, član UO NK Čelik su također zahvalili BH Telecomu na predloženoj inicijativi i ulaganju u bh. nogomet. Također su istakli da se saradnja događa u pravo vrijeme, jer je trenutna finansijska situacija u bh. nogometu izuzetno teška te da će finansijska sredstva biti uložena u oporavak i stabilizacije klubova.

„Na ovom sastanku sam prepoznao da u BH Telecomu imamo prijatelje koji žele da pomognu bh. klubovima. Vjerujem da će se i druge domaće kompanije povesti ovom inicijativom BH Telecoma“, na kraju je rekao Damir Kasum, predsjednik FK Sarajevo.

Moja priča. BH Telecom

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije