Mali ambasadori Sarajeva: Učestvovat će više od 1.000 djece

Promotivni tekst
Mali ambasadori Sarajeva: Učestvovat će više od 1.000 djece
Foto: Insider / Mali ambaadori Sarajeva

U sklopu projekta Mali ambasadori Sarajeva čija realizacija je već u toku, agencija Insider d.o.o. planira i dodatne aktivnosti i to svečanu dodjelu diploma svim polaznicima, te uručenje primjerka vodiča Sarajevo za djecu.

Našu sreću ne možemo opisati kada su se već u februaru popunili svi termini. Za sada možemo reći da će prisustvovati i više od 1000 djece. Djeca, učiteljice i roditelji su oduševljeni.

Svečana dodjela diploma planirana je za 05. maj 2019. u Domu Mladih Sarajevo. Dodjeli diploma će prisustvovati preko 1000 osnovaca uzrasta 6 - 12 godina koji su učestvovali u besplatnim obilascima grada koje smo organizovali.

Projekat su do sada podržali Općina Stari Grad i Turistička zajednica KS kao i veliki broj bosanskohercegovačkih medija.

Svi termini predviđeni za besplatne obilaske grada su već sada zauzeti zbog čega smo iznimno zadovoljni. Obzirom na značajno interesovanje, ovaj projekat planiramo organizirati i u budućnosti.

Kako je prethodno pomenuto, u pripremi je i vodič “Sarajevo za djecu” koji sadrži priče o najvažnijim ličnostima i objektima u Sarajevu (ličnosti važne za razvoj grada, zanati, vjerski objekti sve četiri konfesije, itd.) koje su prilagođene ciljanom uzrastu i čije originalne ilustracije predstavljaju poseban užitak za čitatelja.

Planirani minimalni tiraž vodiča je 10.000 primjeraka uz naglasak na njegovom kvalitetu kako bi isti bio dugotrajan i čuvan u kućnim bibliotekama i narednih generacija. Namjera nam je vodiče podijeliti učesnicima u projektu ali i drugoj djeci iz cijele BiH i šire koja svake godine posjećuju Sarajevo.

Polovinu tiraža vodiča bismo ustupili i našim partnerima kako bi i oni iste direktno plasirali svojim klijentima i ciljnim skupinama. Naravno, ukoliko partneri nemaju potrebu za vodičem, taj udio tiraža bismo podijelili institucijama koje rade sa djecom, bibliotekama, ustanovama koje skrbe o djeci itd.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije