Bosnalijek / Lynase® sprej za nos - najbolja prevencija zaraze respiratornim virusima

02. 10. 2020. u 17:53:00 Promotivni tekst

Shares: 0

Sa dolaskom hladnog vremena povećava se i opasnost od virusnih infekcija. Posebno je izložen naš nos koji predstavlja prvu liniju odbrane od respiratornih virusa, uključujući i novi koronavirus. Stoga je svakodnevno održavanje sluznice nosa vlažnom i neoštećenom, uključujući i redovnu higijenu nosa, izuzetno važno u odbrani od mikroorganizama.

Kako možemo pomoći organizmu u borbi protiv ovih zimskih tegoba? Jednostavni postupci obično su oni najbolji. Redovna higijena nosa može pomoći u borbi s infekcijama disajnog sistema, kako u svakodnevnom održavanju normalne, vlažne i neoštećene nosne sluznice, tako i u otklanjanju tegoba sa zapušenim nosom. Uštrcavanje odgovarajućih slanih otopina u nos, 2 do 3 puta dnevno, osvježiće i očistiti sluznicu nosa. Ljekari takve savjete redovno daju svojim pacijentima i korisno je podsjetiti na korisne prakse prevencije, pogotovo sada kada svi strepimo pred novom sezonom respiratornih infekcija i kada nas, pored novog koronavirusa, očekuju i “stari poznanici”: rinovirusi, virusi influence (gripe) i parainfluence, adenovirusi, stari koronavirusi, respiratorni sincicijski virusi itd.

LYNASE® slana otopina sa lizozimom

LYNASE® je jedina slana otopina za nos, u obliku spreja, koja je obogaćena lizozimom, najvažnijim faktorom prirodnog imuniteta u nosu, koji se normalno stvara i izlučuje u nosnoj sluznici. Lizozim u nosnoj šupljini pomaže u čišćenju nosne šupljine od nakupljenog sekreta i onečišćenja, čime olakšava disanje. Lizozim je prirodni enzibiotik sa značajnim antimikrobnim, imunomodulatornim, antiinflamatornim, mukoprotektivnim i proregenerativnim svojstvima.

LYNASE® sprej za nos nema ograničenja u dužini primjene jer, zahvaljujući sastavu prirodnog porijekla, ne stvara ovisnost niti izaziva neželjena djelovanja. Obzirom na to da podržava fiziološko stanje nosne sluznice i nema sistemskih učinaka, prikladan je za sve odrasle osobe, uključujući trudnice i dojilje, kao i djecu stariju od 1 godine.

Zašto koristiti LYNASE® slanu otopinu sa lizozimom?

LYNASE® je jedinstven, efikasan i siguran sprej za nos namijenjen svim osobama za začepljenim nosom
Jedinstven - sadrži lizozim, jedinstveni prirodni enzibiotik koji u kombinaciji sa slanom otopinom daje cijeli spektar korisnih i blagotvornih učinaka na sluznicu nosa;
Efikasan - smanjuje začepljenost nosa, olakšava disanje, čisti nos od sekreta, mikroba, alergena i prašine, te štiti sluznicu i pomaže njen oporavak;
Siguran - sadrži aktivne supstance isključivo prirodnog porijekla.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA