! / Bosnalijek svojim penzionerima podijelio pakete sa lijekovima i finansijsku pomoć

21. 04. 2020. u 12:01:00 Promotivni tekst

Shares: 1631

Nastavljajući tradiciju da svake godine svojim bivšim zaposlenicima dodjeljuje prigodne poklone, Bosnalijek je ovaj put osigurao dostavu paketa sa lijekovima svim svojim penzionerima.

Ukupno 240 penzionera na svoje adrese dobilo je paket, te su im uplaćena i određena finansijska sredstva kako bi im se dodatno pomoglo u ovom teškom periodu.

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović ističe da, nažalost, ovaj put nije bilo moguće organizirati tradicionalni ručak i druženje sa penzionerima, zbog mjera koje se preduzimaju u cilju zaštite zdravlja od COVID-19, ali i zbog činjenice da je penzionerima, kao najugroženijoj populaciji, zabranjeno kretanje.

"Ovi ljudi su godinama gradili Bosnalijek i utkali stotine hiljada radnih sati u to da postanemo najveći domaći proizvođač lijekova. U ovim trenucima, kada stotine zaposlenika Bosnalijeka vrijedno radi kako bi ispunili naš primarni cilj, a to je sigurno i stabilno snabdijevanje medicinskih ustanova i tržišta BiH sa svim našim proizvodima, odlučili smo i da pomognemo našim penzionerima koji su sada, zbog svojih godina, najviše ugroženi koronavirusom. Oni su zaslužni što su svojim radom izgradili Bosnalijek i postavili temelje, ne samo za daljnji razvoj kompanije već i da naša država u ovim teškim vremenima, kada je u pitanju proizvodnja esencijalnih lijekova, ima na koga da se osloni", rekao je Uzunović.

Uz želju za dobrim zdravljem, svim našim penzionerima poručujemo da ćemo, čim se steknu uslovi, ponovo organizovati i tradicionalni ručak i druženje, a nadamo se da će to biti što prije.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA