Kupi Tehniku doo: Kvalitet i društvena odgovornost uvijek na prvom mjestu

Radiosarajevo.ba
Kupi Tehniku doo: Kvalitet i društvena odgovornost uvijek na prvom mjestu
Kupi Tehniku d.o.o. je domaća kompanija koja se već 20 godina uspješno bavi uvozom, distribucijom i servisom kućanskih aparata

Kao nasljednica General servisa sa ukupno 33 uposlenika, Kupi Tehniku doo posluje u divizijama maloprodaje, veleprodaje, transporta, servisa, reciklaže i online prodaje.

Razgovarali smo sa gospodinom Barizom Zonićem, direktorom kompanije Kupi Tehniku doo, o misiji i viziji ove prosperitetne domaće firme, prodajnim mjestima, usluzi, ali i o društveno-odgovornim aktivnostima.

Poslovna filozofija Kupi Tehniku doo temelji se na održivom razvoju, visokom nivou kvalitete usluge i  proizvoda, gradnji jakog korporativnog image-a te društvenoj odgovornosti. Našim kupcima želimo obezbijediti stalni osjećaj kvalitete i sigurnosti uz ukazivanje na brojne benefite koje pružaju naši proizvodi i usluge. Svjesni smo da našim kupcima ne možemo ponuditi samo proizvod i prateću uslugu, nego i pouzdan, siguran i kvalitetan poslovni odnos.”

Izložbeni salon Kupi Tehniku doo nalazi se u ulici Envera Šehovića 17. na Dolac malti u Sarajevu, a putem veleprodajne mreže svojim proizvodima snadbjeva partnere širom Bosne i Hercegovine, sa preko 200 maloprodajnih centara.

„Veliki dio svojih proizvoda prodajemo online. Putem web portala kupitehniku.ba vršimo prodaju i distribuciju kućanskih aparata i IT opreme u čitavoj BIH, a našim kupcima obezbjeđena je i besplatna dostava, unošenje i priključenje aparata“– rekao je Zonić.

U širokom asortimanu kućanskih aparata koje nudi Kupi Tehniku doo nalaze se proizvodi najkvalitetnijih svjetskih brendova, a neki od njih su: Bosch, Indesit, Hotpoint , Aristona, Whirpool, Elice. Također, ova kompanija posjeduje vlastiti centralni servis za bijelu tehniku i daje 5 godina garancije u BiH u ime proizvođača iz Italije (Indesit, Candy, Elica...)

Mi smo za čist okoliš, a vi?

Kupi Tehniku doo je dio "nove" industrije koja u proizvodnom procesu mora uzeti u obzir dugoročnije ciljeve, koji prije kraja vijeka trajanja proizvoda uključuju mogućnost njegovog lakšeg popravka ili prenamjene, pa tek zatim postupak recikliranja ili prerade u druge proizvode.

 Kompanija Kupi Tehniku doo posjeduje definisan i zaokružen sistem reciklaže bijele tehnike pa tako u sklopu servisnog odjela posluje i PJ Reciklaža putem koje se sprovodi akcija „staro za novo“. Akcija podrazumijeva otkup starih aparata bijele tehnike koji se, kroz postupak popravke i davanja garancije na rad, vraćaju na tržište novim kupcima. U reciklažnom odjelu se stari aparati (koji se ne mogu opraviti) pažljivo rasklapaju te se iz njih otklanjaju različiti materijali poput metala, plastike, stakla i ostalih neispravnih dijelova koji se potom sabiraju i predaju sakupljivačima EE otpada.

Ponovna upotreba aparata i čistija proizvodnja (smanjivanje i prevencija nastanka proizvodnog otpada) je u skladu sa navedenim Federalnim planom upravljanje 2012-2017 i Strategijom zaštite okoliša i skladno sa podzakonskim propisima sa područja upravljanja e-otpadom.

 „Cijenimo da na tržištu cijele Federacije ima preko 2.000.000 komada starih aparata, koji čekaju upravo jednu ovakvu kampanju i prateću aktivnost. Opasnost leži u činjenici da mnogi od tih aparata završavaju na odlagalištima, koji nisu predviđeni za takvu vrstu odpada. Zašto? Zbog činjenice da mnogi ljudi ne mogu platiti rješavanje takvog otpada, pa se na različit način snalaze odlažući iste na neprimjerene lokacije. Tako se stvaraju deponije koje onečišćuju zemlju i predstavljaju, osim probleme za okoliš, opasnost po zdravlje ljudi.„ – istakao je direktor kompanije, Bariz Zonić.

Kroz društveno odgovorne kampanje pod nazivom "Mi smo za čist okoliš, A VI?" , Kupi Tehniku je od 2014 godine doprinijela prikupljanju preko 400 tona EE otpada u formi starih aparata bijele tehnike. Kompanija je uložila blizu 850.000 KM vlastitih sredstava u ovaj projekat, kako u servisne i reciklažne radionice, tako u medijske kampanje i otkupe starih aparata.

„Želimo biti stabilna, tehnološki napredna i poslovno zdrava kompanija. Želimo uspostaviti standard i biti mjerilo kvalitete i profesionalnosti.“ – poručio je direktor kompanije Kupi Tehniku doo za kraj razgovora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije