Kulin sokovi i džemovi uskoro na tržištu EU, SAD-a i Azije

Promotivni tekst
Kulin sokovi i džemovi uskoro na tržištu EU, SAD-a i Azije
Kompanija Bosnaplod učestvovala je na najvećem sajmu prehrane Anuga koji se svake dvije godine održava u Kelnu, a mnogobrojni posjetitelji imali su priliku degustirati Kulin sokove i džemove, nove domaće proizvode vrhunskog kvaliteta.

"Zaista smo ponosni što smo nakon lansiranja Kulin proizvoda na bh. tržište i veoma pozitivnih reakcija kupaca, naše proizvode predstavili i na tržištu EU. Ovaj sajam od izuzetnog je značaja za industriju prehrane, jer osim što okuplja vodeće proizvođače hrane iz cijelog svijeta, pruža mnogobrojne mogućnosti za unaprjeđenje saradnje, ostvarivanje kontakata i pronalazak potencijalnih partnera. U tom smislu, već postoji znatan interes za izvoz Kulin džemova i sokova na tržišta EU, ali i SAD i Azije", istaknuo je kazao je Benjamin Vukotić, direktor prodaje i marketinga Zeraa grupe. 

Novi brend Kulin predstavljen je u sklopu zajedničke delegacije bh. kompanija, a u organizaciji Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine. 

Glavne teme ovogodišnjeg sajma bile su održivost, te njegov utjecaj na inovacije i degradaciju brenda i koji su to drugi veliki trendovi koje možemo očekivati u budućnosti.

Prema ocjenama organizatora broj posjetilaca ovogodišnje Anuge premašio je rekord od 160.000 posjetilaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije