Konferencijom "Sarajevo TechLab" BH Telecom obilježio Dan kompanije

Promotivni tekst
Konferencijom "Sarajevo TechLab" BH Telecom obilježio Dan kompanije
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Dan BH Telecoma

Već 14 godina se 5. septembar obilježava kao Dan BH Telecoma. Ovaj datumn predstavlja godišnjicu telekomunikacijske deblokade Bosne i Hercegovine i početka korištenja međunarodnog kod 387 dodijeljenog BiH od strane Međunarodne telekomunikacione unije.

BH Telecom je ovim povodom pripremio niz pogodnosti za svoje korisnike, partnere i zaposlenike. Ove godine je dan vodećeg bh. operatera obilježen organizacijom prve poslovno - tehnološke konferencije BH Telecom "Sarajevo TechLab" koja je održana danas u Sarajevu.

Ovu značajnu konferenciju je otvorio premijer Federacije BiH Fadil Novalić, a prisustvovalo je oko 300 učesnika iz ICT kompanija, vladinog i realnog sektora, regulatora i akadaemsje zajednice kao važnih učesnika stvaranja poslovnog ambijenta za realizaciju digitalizacije i kreiranje digitalnog društva BiH.

V. d. generalnog direktora BH Telecoma Sedin Kahriman kazao je da na samoj konferenciji nisu govorili samo o prošlosti, već je fokus bio na budućnosti, transformaciji i najznačajnijim projektima koje je komapnija radila.

 "Mislim da je konferencija uspješno organizirana, najvažnija je tema bila digitalna transformacija i uloga BH Telecoma u digitalizaciji bh. društva. Istaknuli smo projekte iz 2019. godine, te smo svim dosadašnjim radom poručili da smo spremni za 5G. 

Razgovarali smo o uspostavljanju najveće platforme za produkciju audio i video materijala. Najavili smo i press konferenciju, vezanu za novo formiranu kompaniju zajedno sa partnerima. Jedna informacija koju smo podijelili sa svim gostima konferecije je i najava da ćemo početkom mjeseca decembra objaviti jedan javni poziv i to će biti inicijalni korak ka start up sceni. Otvorit ćemo javni poziv od 100 hiljada maraka, za najbolja inovatina rješenja i projekte. Ovo je prvi korak, a uvjeren sam da će BH Telecom tokom 20210. godine igraditi BH Telecom start up platformu kao jednu tačku za nove poslovne inicijative, inovacije i poslovna rješenja", rekao je Kahriman.

On je zaključio da BH Telecom postaje savremena kompanija koja je spremna na sve izazove koje digitalno doba nosi.

Elvedin Kanafija, v. d. izvršnog direktora izvršene direkcije za razvoj poslovanja poručio da su ove godine krenuli veoma aktivno.

"Uradili smo redizajn ponude usluga i to Moja TV usluge, koja je jedna od najznačajnijihusluga i redizajn mobilnih paketa za postpaid korisnike, te ponudili naše Extra pakete koji su kreirani prema zahtijevima tržišta i to za potrebe uvođenja 4G+ tehnologije. 

Povećali smo atraktivnost ponude kroz plasiranje usluga Smart Home, Cloud i Biz Izbor koje nude fleksibilnije operativne troškove poslovanja i jednostavniji način življenja. Povodoma Dana kompanije smo korisnicima Moja TV omogućili besplatno praćenje Spor Klub kanala u promotivnom peridotu, te novu Moja TV akciju koja traje do kraja godine i omogućava kupovinu telefona za 1 KM", kazao je Kanafija.

Naglasili su kako se BH Tleecom ogromnim kapacitetima i resursima nameće kao lider digitalne transformacije svih segmenata društva. Na kraju konferencije poručili su da su im širom otvorena vrata svim partnerima i korisnicima u zajedničkom kreiranju novog načina života i poslovanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije