Kompanija Hifa-Oil Udruženju "Dajte nam šansu" donirala gorivo

0
Promotivni tekst
Kompanija Hifa-Oil Udruženju "Dajte nam šansu" donirala gorivo
Foto: Hifa Oil / Uručenje donacije

Kompanija Hifa-Oil, najveći privatni naftni distributer, nastavlja sa humanitarnim projektima koji su dio velike kampanje za 20 godina postojanja kompanije, a ovaj put donacija goriva otišla je u ruke Udruženju porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu".

I ovog mjeseca putem humanitarne aktivnosti kompanija Hifa-Oil stavlja fokus na manjinske skupine kojima je pomoć zaista potrebna, a koje su nažalost zanemarene i kojima se ne pruža prilika za jednokost u zajednici.

„Dajte nam šansu“ je neprofitna nevladina organizacija koju su 2014. godine osnovali roditelji djece s teškoćama u razvoju iz potrebe da zajednički rade na stvaranju boljih društvenih uvjeta za ugodniji život njihovih porodica i djece. „Dajte nam šansu“ je prvo udruženje ove vrste u Bosni i Hercegovini, a usluge koje pružaju stručno osoblje i volonteri su besplatne za sve porodice s prebivalištem na području Kantona Sarajevo koje imaju člana porodice sa invaliditetom – bez obzira na medicinsku dijagnozu, dob i nivo invaliditeta.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Srebrenice, rano ljuta

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Srebrenice, rano ljuta

„Mobilni tim je jedna od najznačajnijih i najtraženijih usluga koje pružaju Servis centri, tako da je ova donacija od iznimne važnosti za podršku porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju. Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo imati vas za partnera i prijatelja društveno-odgovorne kompanije koje su spremne pružiti podršku najmarginaliziranijim skupinama našeg društva. Vjerujemo da ćemo uspostaviti dugoročnu saradnju sa HIFA-OIL d.o.o. Tešanj, te da će zaposlenici ove kompanije proći korporativno volontiranje u Servis centrima direktno učestvujući u radu i pružajući usluge podrške korisnicima usluga, te na taj način upoznati se sa cjelokupnom problematikom ove populacije i na jedan dan doživjeti svijet različitosti“, kazala je direktorica Udruženja Ines Kavalec.

Ističemo, donacijama i sponzorstvima kompanija Hifa - Oil rado sudjeluje u aktivnostima raznih humanitarnih akcija u okviru društveno-odgovornog rada, rada sa visokoobrazovnim institucijama, kulturno-umjetičkim društvima, sportskim klubovima, te svim manifestacijama sličnog karaktera.
Donacijom goriva ovom udruženju nastavlja se niz novih društveno-odgovornih projekata koji će biti sprovedeni do kraja 2022. godine.

Hifa-Oil – Energija koja pokreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije