Kako pokrenuti trening centar unutar kompanije? Potražite odgovore u InLearn Centru

Promotivni tekst
Kako pokrenuti trening centar unutar kompanije? Potražite odgovore u InLearn Centru
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Poslodavci se svakodnevno susreću sa izazovima savremenog doba, koje donosi potrebu stalnih inovacija radi održavanja konkurentnosti na globalnom tržištu. Jedan od ključnih elemenata konkurentnosti je kvalitetno obučena i motivisana radna snaga. U situaciji značajnih neusklađenosti između obrazovanja i potreba tržišta rada u BiH, neformalno obrazovanje ima posebno važnu ulogu i može značajno doprinijeti razvoju kvalifikovanih ljudskih resursa koji odgovaraju potrebama tržišta rada. Prepoznajući značaj neformalnog obrazovanja, Centar za razvojne evaluacije i društvena istraživanja - CREDI u saradnji sa projektima MarketMakers i Moja budućnost, radi na uspostavljanju mreže InLearn Center of Vocational Excellence. CREDI je jedan od vodećih istraživačkih instituta koji pokriva različite teme relevantne za razvoj i izmjene politika i programa u BiH, a posebno u oblasti tržišta rada i razvoja vještina.

Misija InLearna je da, kroz podršku kompanijama, trening centrima i javnim institucijama, promoviše neformalno obrazovanje kao svrsishodan način razvoja vještina za potrebe usklađivanja uvjeta tržišta rada i rasta konkurentnosti privrede. InLearn nastoji postati prepoznatljiv partner na tržištu rada koji doprinosi inicijativama cjeloživotnog učenja i naporima u priznavanju neformalnog obrazovanja u povećanju zapošljivosti i smanjenju nezaposlenosti u BiH.

Uloga InLearn centra se ogleda u mentorskoj podršci kompanijama koje u okviru svojih kapaciteta imaju razvijene potencijale za trening svojih i drugih kadrova iz specifične oblasti industrijske grane. Jedan od naših prioriteta su kompanije koje namjeravaju osposobiti vlastite trening centre, a za taj korak im je potrebna stručna potpora. Također, InLearn centar obnaša ulogu partnera/fasilitatora u uspostavljanju saradnje između kompanija koje imaju potrebu za razvojem vještina svojih uposlenika i trening centara koje pružaju usluge obuke.

Podrška kompanijama koje su na samom početku uspostavljanja trening centra ili akademije, je planirana kroz seriju praktičnih radionica, te savjetovanje i ekspertsku podršku. Prva u nizu planiranih radionica je na temu „Kako pokrenuti vlastiti trening centar unutar kompanije?“. Ukoliko ste kompanija koja razmišlja o uspostavljanju vlastitog trening centra za obuku svojih zaposlenika, a koji također može pružati usluge obuka na komercijalnoj osnovi za druge kompanije, ova radionica će vam omogućiti da iz prve ruke dobijete informacije o koracima koje trebate odmah poduzeti, a koji vam mogu olakšati početak jedne uspješne priče. Uvodne prezentacije za svaku od sesija pripremili su autori Priručnika za organizatore obuka odraslih sa smjernicama i instrumentima za planiranje, provođenje i evaluaciju programâ stručnog obrazovanja i osposobljavanja odraslih, koji je razvijen kroz program Prilika Plus, podržan od Vlade Švajcarske.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane kompanije da se registruju za prvu radionicu planiranu za 11.02.2021. godine u terminu od 15:00 do 17:00, u okviru koje ćemo predstaviti InLearn centar, te sve planirane aktivnosti. Radionica će biti održana online, putem Zoom aplikacije. Forma za registraciju nalazi se na sljedećem LINKU, te će biti otvorena za prijavu do 09.02.2021. godine do 17:00h.

Za sve dodatne informacije možete posjetiti našu web-stranicu: inlearn.ba ili kontaktirati putem e-maila: inlearn@credi.ba ili na broj telefona 033/205-859.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije