Jobstep International: Decenija uspješnog poslovanja u BiH

0
Promotivni tekst
Jobstep International: Decenija uspješnog poslovanja u BiH
Foto: Jobstep International / Decenija uspješnog poslovanja

Kao pioniri u segmentu obrade dokumentacije na području Bosne i Hercegovine i pomoći pri zapošljavanju u Njemačkoj, agencija Jobstep International je osnovana 2010. godine u Bihaću. Za to vrijeme, agencija je uspjela da, kroz individualni pristup svakom poslodavcu i svakom od svojih klijenata, te inovativna tehnička rješenja, ostvari zavidne poslovne uspjehe i kandidatima pruži priliku da svoje karijere započnu ili nastave u Njemačkoj kod pouzdanih i sigurnih poslodavaca.

Dugogodišnji stabilan rast agencije daje potvrdu o uspješnosti načina na koji usavršavaju svoje poslovanje u segmentu pronalaska idealnog poslodavca. Jobstep svoje usluge nudi na čak 10 lokacija, kako u BiH, tako i van njenih granica, pa tako imaju poslovnice u Bihaću, Sarajevu, Mostaru, Jelahu i Doboju u BiH, u Srbiji dvije poslovnice u Beogradu, te Stuttgartu u Njemačkoj i Baaru u Švicarskoj.

"Naša usluga primarno predstavlja administrativnu podršku klijentima, što uključuje preuzimanje brige oko papirologije potrebne za odlazak u Njemačku i dokumentacije koja je potrebna za nostrifikaciju diplome za njemačko tržište rada, kao i direktnu komunikaciju s institucijama i poslodavcima u Njemačkoj. Ukoliko je nekom od poslodavaca potreban određen broj radnika za otvoreno radno mjesto, naš tim u tom slučaju otvara oglase za posao, skupljamo prijave, filtriramo ih i organiziramo kolektivne intervjue za posao", izjavio je Denis Selmanović, Jobstep International CEO.

Ministar Edin Forto o problemu BHRT-a i FTV-a: 'Za 48 sati bit će aktivirana sredstva od pretplate'

Ministar Edin Forto o problemu BHRT-a i FTV-a: 'Za 48 sati bit će aktivirana sredstva od pretplate'

Kako ističu, agencija prati cijeli proces zapošljavanja u Njemačkoj: od kandidatove želje, pa sve do konačnog odlaska i početka rada. Problematika na koju su nailazili prilikom posredovanja do sad je primarno bila vrijeme čekanja, što je podjednako predstavljalo ograničavajući faktor i za kandidata koji želi u Njemačku, ali i za poslodavca kojemu je radna snaga neophodna u što kraćem roku. Nedavno donesen Zakon o nostrifikaciji je uveliko olakšao problem čekanja i kandidati sada, uz dodatnu pomoć agencije, mogu u roku od čak desetak dana dobiti termin u Njemačkoj ambasadi.

Jobstep je nedavno predstavio i koncept walk-in ureda u svojim poslovnicama u Bihaću, Sarajevo i Mostaru, gdje svi zainteresirani mogu lično doći u Jobstep poslovnice i konsultovati se s timom, te odmah donijeti svu potrebnu dokumentaciju kako bi se pokrenuo proces prijave, potrage za poslodavcem i ostale administrativne usluge koje agencija nudi.

"U proteklih deset godina, kontinuirano pratimo potrebe naših klijenata, pa smo tako uvidjeli prostor da vremenom širimo i poboljšavamo naše usluge, u šta se i sami možete uvjeriti ukoliko posjetite neku od naših 10 poslovnica. Vođeni tim, odlučili smo otvoriti i tri walk-in ureda, gdje svi zainteresirani mogu doći, donijeti sve potrebne dokumente i dobiti odgovore na sva pitanja ili nedoumice koje možda imaju. Na ovaj način želimo pomoći i našim klijentima olakšati, te ubrzati cijeli proces", objašnjava Selmanović.

O uspješnosti poslovanja agencije proteklih 10 godina svjedoče i mnogobrojna pozitivna iskustva njihovih klijenata, koji uspješno žive i rade u Njemačkoj zahvaljujući pomoći agencijskog tima tokom cijelog procesa pronalaska posla i odlaska van granica BiH.

Za više informacija o Jobstep International agenciji i njenim poslovnicama, gdje možete dobiti odgovore na sva pitanja vezana za nostrifikaciju diplome i proces odlaska u Njemačku, pronađite na oficijelnoj web stranici job-step.net. Sve novosti o aktuelnim vijestima vezanim za proces odlaska u Njemačku, kao i uvijek otvorene oglase za posao za neke od najtraženijih zanimanja poput medicinara, automehaničara i elektrotehničara, možete pronaći na njihovim zvaničnim Facebook i Instagram stranicama, a stručni tim agencije će vam odgovoriti i na potencijalne upite za usluge koje nude.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije