Izabrano 12 domaćih proizvođača: Proizvodi će biti uvršteni u ponudu dm-a

0
Promotivni tekst
Izabrano 12 domaćih proizvođača: Proizvodi će biti uvršteni u ponudu dm-a
Dm drogerie markt / Podrška domaćoj proizvodnji

Prije plasiranja proizvoda na police dm prodavnica, izabrani proizvođači dobit će potreban mentoring za unapređenje proizvoda kao i potpunu marketinšku podršku.

Zajedničkim radom, podjelom znanja i iskustva, dm će i u ovoj godini, u okviru društveno odgovorne inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra, osigurati izlazak na bh. tržište 12 domaćih proizvođača, čiji će proizvodi svoje mjesto pronaći na policama 78 dm prodavnica u našoj zemlji.

U proteklom periodu, od 66 proizvođača koji su prijavu poslali u skladu s definiranim pravilima i uslovima, žiri kojeg su činili asortiman i marketing menadžeri dm-a, školovani dm drogeristi te predstavnik Startup studija Fondacije Mozaik, koja je partner ove inicijative, odabrao je finaliste. 

U narednoj fazi inicijative, koja podrazumijeva pripremu za izlazak na tržište, naći će se proizvođači: O.D. Theca-prirodna kozmetika - Black seed cream, Proizvodna radnja Mystery - Dnevna i noćna krema s niacinamidom, OD SPARK – BeeLipcous, Pčelarski centar Batinić – Losion za kosu, Flora Handmade - Unikatni nakit sa prirodnim bh. cvijećem, Tiha Dolina d.o.o. - Suhi začini, Rock 'n Row - Rawtella delikatesni veganski namaz, Regius d.o.o. - Čips od japanske jabuke, 4E&S1 - Sirup od ruže, OR Stari tradicionalni zanat Sherbetlook - Sherbetlook prirodni sokovi, OD Bamba - Mama-beba set, Sugar On Top - Orangetree proizvodi za bebe.

„Izuzetno smo zadovoljni odzivom domaćih proizvođača koji su prepoznali mogućnost da plasiraju svoje proizvode na bh. tržište kroz lanac dm prodavnica. U velikoj konkurenciji od 66 prijavljenih proizvođača, proizvodi 12 odabranih, prepoznati su od strane žirija kao proizvodi koji imaju potencijal i za kojima vlada interes kupaca dm-a. Sa odabranim proizvođačima u narednom periodu naš stručni tim rado će podijeliti svoje znanje i iskustvo u području trgovine, razvoja proizvoda i nastupa na tržištu. Iz godine u godinu, partnerski sa domaćim proizvođačima uspijevamo nadopunjavati ponudu kvalitetnih domaćih proizvoda u dm asortimanu te tako doprinosimo razvoju i konkurentnosti domaće proizvodnje“, izjavila je Admira Isaković voditeljica Nabave i Marketinga dm-a i podsjetila kako svojim kupcima dm nudi blizu 780 proizvoda iz BiH te da ovim projektom potvrđuje svoju posvećenost razvoju bh. poduzetništva i ekonomije.

Uvrštavanje odabranih proizvoda na police dm-a očekuje se od marta do juna ove godine, a do tada sve odabrane proizvođače očekuje podrška dm kompanije na razvoju i usavršavanju proizvoda, osmišljavanju marketinške kampanje te mentoring po pitanju uvrštavanja proizvoda u trgovački lanac. Tokom procesa mentoringa proizvođači će dobiti stručne savjete za sve faze pripreme prema individualnoj potrebi, kao što su: istraživanje tržišta, formiranje cijene, unapređenje ambalaže, izrada deklaracije, certificiranje proizvoda, skladištenje proizvoda. Podrška dm-a nastavit će se i nakon uvrštavanja proizvoda u dm asortiman, kada će kroz dm kanale oglašavanja ali i punu marketinšku i PR podršku, novi proizvodi dobiti priliku za adekvatno predstavljanje kupcima. Više informacija na www.dm-zajedno.ba

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja.

Za 14 godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija sa 768 zaposlenika i 78 prodavnica u 44 grada te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2019/20. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 199,6 miliona KM.

Asortiman dm-a obuhvata preko 14.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača, među kojima je više od 30 dm robnih marki kao što su Balea, alverde, Mivolis, trend IT UP, Denkmit, babylove, dmBio i druge.

U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.
Saopštenja za javnost na raspolaganju su Vam na OVOM linku, a arhiva fotografija OVDJE. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije