Projekti / dm i kupci podržali projekt #poduzetneZAJEDNO, donirano 10.000 KM

02. 12. 2020. u 12:07:00 Promotivni tekst

Shares: 2

Na brojne situacije u kojima se društvo našlo ove godine nije se moglo računati ili ih predvidjeti, no, istovremeno, iznova su bile inspirativne priče onih koji su i u ovom vremenu uspješno žonglirali između poslovnih obveza i privatnih zadataka, kuhanja i učenja ili prezentacija i razvijanja malih biznisa. 

Inspirirani upravo time, kompanija dm drogerie markt je zajedno s Bonjour.ba započela realizaciju projekta kojem je cilj podržati i unaprijediti rad bh. poduzetnica. Osnova projekta je bila majica koja slavi sve superžene u našoj svakodnevici.

FEEL GOOD majica dizajnirana je i osmišljena od strane Bonjour.ba uredništva u suradnji s kompanijom dm, u potpunosti je Made in BiH proizvod, a njenom kupovinom po cijeni od 12,95 KM kupci su donirali 2 KM za napredak i razvoj poduzetnica kroz projekt #poduzetneZAJEDNO u potpisu domaće neprofitne organizacije 'Fondacija 787'“", podsjetila je Ana Ćavar, osnivačica Bonjour.ba

Projekt su prepoznale i mnoge poznate osobe iz javnog života BiH, a rado su ju superžene darivale i svojim sestrama, mamama, tetkama i susjedama. Upravo su svi dm kupci ovom kupovinom zajednički pripomogli u realizacije jedne lijepe Made in BiH priče. 

Naime, nakon tri mjeseca trajanja kampanje dm drogerie markt je uz svoje kupce za projekt #poduzetneZAJEDNO u sklopu domaće neprofitne organizacije 'Fondacija 787' osigurao donaciju u iznosu od 10.000 KM!

„Donacija će biti usmjerena na edukaciju poduzetnica kroz stručne webinare kako bi mogle dalje razvijati svoj brend u skladu s posljednjim trendovima. Dio webinara bit će upravo lekcije o povećanju prodaje, predstavljanju kroz društvene mreže, kao i savjeti kako da naprave kvalitetnu i zanimljivu fotografiju svojih proizvoda kako bi se na najbolji način predstavile kupcima“, izjavila je Ajla Hadžić, menadžerica marketinga dm-a. 

Drugi dio donacije bit će iskorišten za profesionalno fotografiranje poduzetnica te njihovih proizvoda čime će osigurati kvalitetni materijali koji će biti osnova za njihovo predstavljanje javnosti i kupcima, kako putem medija tako i putem vlastitih kanala komunikacije brenda i biznisa. 

„Poduzetnice u BiH nude brojne kreativne i inovativne proizvode i rješenja, ali se i suočavaju sa izazovom da ih kao mali lokalni biznisi pozicioniraju na vrlo konkurentnom tržištu. Taj proces zahtjeva određena znanja, vještine i ulaganja, ali i angažman kvalitetnih saradnika/ca, a naš cilj kroz projekat #poduzetneZAJEDNO jeste pružiti dodatnu podršku upravo u tom polju. Zadovoljstvo nam je biti dodatni vjetar u leđa poduzetnicama na njihovom putu ka još većoj prepoznatljivosti i vidljivosti kako na bh. tržištu, tako i na onom van granica naše zemlje", istakla je Dajana Džindo, Izvršna direktorica Fondacije 787.

Sigurni smo da ćemo o svim poduzetnicama koje će se naći u sklopu ovog projekta uskoro čitati i upoznati njihove Made in BiH proizvode.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA