Priznanje / Intesa Sanpaolo prepoznata kao najbolja banka Zapadne Evrope

28. 12. 2020. u 17:28:00 Promotivni tekst

Shares: 0

Intesa Sanpaolo je proglašena "Bankom godine u Zapadnoj Evropi" i "Bankom godine u Italiji" od strane uglednog finansijskog časopisa The Banker, izdanje The Financial Times Group.

Ovu nagradu je po prvi put dobila jedna italijanska banka kao najbolja banka u Zapadnoj Evropi.

U ovom izboru, panel međunarodnih sudija iz The Banker je uzeo u obzir snažno finansijsko poslovanje Intesa Sanpaolo i uspješno udruživanje sa UBI Banca, koje je omogućilo italijanskom bankarskom šampionu da se uspješno natječe na evropskom nivou. Panel je posebno skrenuo pažnju na vitalnu ulogu koju je Intesa Sanpaolo imala u podršci italijanskoj ekonomiji i društvu tokom COVID-19 pandemije.

Marco Elio Rottigni, direktor Sektora međunarodnih banaka podružnica Intesa Sanpaolo je tim povodom izjavio:

"Intesa Sanpaolo je jedna od bankarskih grupa sa najboljim poslovanjem u Evropi i izdvaja se kada je u pitanju snaga bilansa stanja. Nakon udruživanja sa UBI, nalazi se na top pozicijama u rangiranju euro-područja prema tržišnoj kapitalizaciji, a istovremeno se nalazi među najboljim evropskim bankama prema nekoliko poslovnih i finansijskih indikatora.

Priznanje The Banker časopisa pod nazivom ‘Banka godine u Zapadnoj Evropi’ je odraz ne samo ovih značajnih razloga, već i činjenice da je preuzimanje UBI postavilo temelje za inovativne tehnike bankarskog udruživanja, koje regulatorna nadležna tijela prihvataju i odobravaju. Pripadanje takvoj prestižnoj i solidnoj bankarskoj grupi dovodi naše međunarodne podružnice u poziciju da predstavljaju važne faktore u uspjehu Grupe, s obzirom na to da imaju potpunu korist na svojim domaćim tržištima od međusobno podijeljenih prilika, sinergije i poslovnih praksi. COVID pandemija je ovome dala još veću važnost, te smo zajedno pokrenuli konkretne inicijative za podršku lokalnim ekonomijama, našim klijentima i našim stanovnicima, kreirajući vrijednost za zajednice u kojima Grupa posluje".

Almir Krkalić, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH kazao je:

"Važno priznanje koje je Intesa Sanpaolo dobila odražava i doprinos i ulogu koju je Intesa Sanpaolo Banka u Bosni i Hercegovini iskazala tokom višegodišnjeg perioda, kao davalac pouzdanih finansijskih rješenja za podršku domaćinstvima i biznisima. U skladu sa vrijednostima Grupe, posebnu pažnju posvećujemo našim stalnim poslovnim partnerima, što je naročito važno tokom trenutne krize u vezi sa pandemijom, na način da smo brzo mobilizirali naša tehnološka znanja i finansijsku stručnost kako bismo proveli mjere za zaštitu i podršku i našim zaposlenicima i našim klijentima".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)