Intesa Sanpaolo Banka i Visa ponovo inspirišu srcem

0
Promotivni tekst
Intesa Sanpaolo Banka i Visa ponovo inspirišu srcem
Intesa Sanpaolo / Kampanja "Inspirisani srcem"

Intesa Sanpaolo Banka i kompanija Visa organiziraju osmu društveno odgovornu kampanju Inspirisani srcem, a ovogodišnja je predstavljena na današnjoj press konferenciji.

Od 2013. godine kada je realizirana prva kampanja, do danas Intesa Sanpaolo Banka i Visa su donirali više od 150.000 KM različitim pojedincima, udruženjima, javnim ustanovama, te bolnicama i porodilištima.

"Intesa Sanpaolo Grupa je vodeća bankarska grupa kada su u pitanju okolišni, društveni i upravljački (ESG - Environmental, Social, and Governance) aspekti, i također se zalaže da postane referentni model u smislu održivosti te društvene i kulturne odgovornosti. S tim u vezi i mi u Intesa Sanpaolo Banci BiH, članici Intesa Sanpaolo Grupe, realiziramo jedinstveni humanitarni projekt u Bosni i Hercegovini koji nosi naziv 'Inspirisani srcem', kojim se već 8 godina pomaže lokalnoj zajednici i odgovara na aktuelne potrebe društva. Prethodnom kampanjom pomogli smo rad tri porodilišta u BiH, stoga smo se odlučili da i ovogodišnju donaciju uručimo upravo mjestima gdje život počinje", izjavio je ovom prilikom Marco Trevisan, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Ovoj kampanji svoj veliki doprinos daju svi korisnici Visa kartica izdatih od strane Intesa Sanpaolo Banke BiH, bilo da je riječ o Visa Inspire ili Visa Platinum karticama.

"Zajedno sa našim partnerom Intesa Sanpaolo Bankom, već osam godina pokazujemo da su društveni angažmani kompanija i pojedinaca dobar primjer podsticanja donacija u dobrotvorne svrhe. Tokom ovog perioda, zajedno smo uradili sjajne stvari i ove godine nastavljamo sa istim ciljem i u istom duhu. Koncept kampanje je ostao nepromijenjen, za svaku transakciju napravljenu Visa karticama Intesa Sanpaolo Banke tokom mjeseca oktobra, Visa i Intesa Sanpaolo Banka će donirati određeni iznos, ne tereteći pri tom dodatno račune korisnika. U prethodnoj kampanji, korisnici Visa kartica napravili su više od 310.000 transakcija na POS terminalima, a Intesa Sanpaolo Banka i Visa donirale su kao rezultat 32.000KM. Nadamo se da će, ove godine, korisnici povećati broj transakcija, te da će iznos donacije biti i veći, a sve to kako bi zajedno omogućili najbolje, onima koji tek dolaze na svijet", izjavio je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

Kampanja će trajati u periodu od 1. – 31. oktobra, te će ukupna sredstva koja budu prikupljena tokom mjesec dana trajanja ove kampanje biti dodijeljena u humanitarne svrhe.

"Tokom trajanja kampanje 'Inspirisani srcem', od 2013. godine do danas uspjeli smo usrećiti mnoga lica od učenika u školama, ljudi kojima su bila neophodna novčana sredstva za liječenje u inostranstvu, bolnica i udruženja, pa do onih koji tek dolaze na svijet i njihovih roditelja. Vođeni praksom iz prethodne kampanje i ovogodišnju donaciju uručit ćemo porodilištima, u vidu opreme koja im je neophodna", dodao je Trevisan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije