Hemofarm: Nabavljena zaštitna oprema za zdravstvene ustanove u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Hemofarm: Nabavljena zaštitna oprema za zdravstvene ustanove u BiH
Foto: Hemofarm / Superheroji

Akcija kompanije Hemofarm "Superheroji maske nose ispod očiju", u kojoj se tokom dva mjeseca dio sredstava od prodaje probiotika izdvajao za nabavku zaštitne opreme zdravstvenim ustanovama u BiH, rezultovala je kupovinom 2.800 zaštitnih odijela, 17.300 FFP2 maski i druge opreme vrijednosti 39.000 Konvertibilnih maraka za deset zdravstvenih ustanova u BiH.

„Izuzetno smo zadovoljni krajnjim rezultatom akcije, kako u pogledu količine nabavljene opreme, tako i odličnim odzivom građana koji su svojim učešćem prepoznali i podržali naš cilj. To nam je dalo novi elan da produžimo akciju do aprila 2021., te da kroz izdvajanje sredstava od kupovine probiotika nastavimo nabavku zaštitne opreme za više zdravstvenih ustanova u BiH. Mi smo, kao domaća kompanija i dio zdravstvenog sistema u ovu priču ušli iz potrebe za doprinosom zajednici kako bismo smanjili pritisak na zdravstvene radnike nabavkom dodatne zaštitne opreme, ali i podizanjem svijesti građana o važnosti nošenja maski“, rekao je Saša Urošević, direktor Hemofarma d.o.o. Banjaluka.

Zaštitna oprema isporučena je u zdravstvene ustanove u Trebinju, Bijeljini, Prijedoru, Gradišci, Maglaju, Istočnom Sarajevu, Cazinu, Doboju i Mostaru.

Superheroji - undefined

Foto: Hemofarm: Superheroji

„Dom zdravlja Stari Grad u Mostaru kao i ostale zdravstvene ustanove u cijeloj državi i šire dug period se bori s nevoljama koje nam je donijela pandemija na prilično zadovoljavajući način. Nažalost, još uvijek nema naznaka da je pandemija blizu završetka, iako u posljednje vrijeme imamo smanjen broj novozaraženih pacijenata. U cijelom ovom periodu važna nam je bila pomoć i razumijevanje društvenih subjekata, različitih organizacija, pojedinaca i kompanija. Među njima je i farmaceutska kompanija Hemofarm, koja nama po drugi put uručuje vrlo vrijednu donaciju zaštitne opreme, na čemu im možemo i čestitati i uputiti riječi zahvale“, rekao je dr Edin Kapetanović, direktor JU Dom zdravlja Stari grad Mostar.

Superheroji - undefined

Foto: Hemofarm: Superheroji

Mladen Gajić, direktor JZU „Sveti apostol Luka“ u Doboju, jedne od ustanova kojoj je donirana zaštitna oprema, naglasio je da su zdravstveni radnici tokom prethodnog perioda dana bili prva linija odbrane protiv koronavirusa i neko ko zbog toga zaslužuje podršku:

„Zahvaljujemo se kompaniji Hemofarm na doniranoj ličnoj zaštitnoj opremi koja će našem medicinskom osoblju dati dodatnu sigurnost i vjetar u leđa kako bi nastavili borbu sa pandemijom. Akcija koju sprovodi „Hemofarm“ takođe pokušava podići svijest svakog pojedinca da shvati kolika je važnost poštovanja preporuka epidemiologa i drugih nadležnih organa koje se odnose na nošenje maski, fizičku distancu, održavanje higijene i jačanje imuniteta.“

Pravilno nošenje maske na ustima i nosu veoma je lak način da se brinemo o sebi i drugima, jer Superheroji maske nose ispod očiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije