Hemofarm dio novca od prodaje probiotika izdvaja za nabavku zaštitne opreme

1
Promotivni tekst
Hemofarm dio novca od prodaje probiotika izdvaja za nabavku zaštitne opreme
Promotivni tekst / Saša Urošević

U vrijeme stalnih izazova uzrokovanih pandemijom COVID-19 kada je na svima velika odgovornost za zaštitu sopstvenog i zdravlja ljudi oko nas, kompanija Hemofarm nastavlja da pomaže zajednicu novom akcijom u kojoj će  do kraja godine dio novčanih sredstava od prodaje svojih probiotika izdvajati za nabavku zaštitne medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u BiH. 

Cilj ove Hemofarmove kampanje pod nazivom "Superheroji maske nose ispod očiju!" jeste podizanje svijesti svakog pojedinca o krucijalnoj važnosti poštovanja preporuka epidemiologa koje se odnose na nošenje maski, fizičku distancu, održavanje higijene i jačanje imuniteta. Iz Hemofarma ističu da je pravilno nošenje maske na ustima i nosu veoma lak način da se brinemo o sebi i drugima i apeluju na sve građane da u vrijeme pandemije ostanu bistre glave i učine sve kako bi smanjili rizik od obolijevanja. 

„Mi smo domaći proizvođač lekova i neko ko kao svoj glavni zadatak vidi brigu o zdravlju ljudi. Baš zato imamo potrebu da pomognemo zajednici uvek kad to možemo. Ovom kampanjom olakšavamo svakodnevne napore medicinskih radnika i farmaceuta kroz nabavku zaštitne medicinske opreme, i dodatno podižemo svest građana o važnosti poštovanja epidemioloških mera. U ovom smo svi zajedno i samo vlastitom odgovornošću možemo doprineti kolektivnom zdravlju, a upravo  probiotici imaju veliki doprinos u jačanju imunog sistema, jer je imunitet usko vezan i za zdravlje digestivnog trakta. Zato, pridružite nam se kako bismo zaštitili sebe i naše heroje“, rekao je direktor Hemofarma d.o.o. Saša Urošević

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje Hemofarm kao domaća kompanija sa proizvodnim pogonom u BiH provodi od početka pandemije, pokazujući konstantnu društvenu odgovornost i posvećenost zajednici kroz podršku zdravstvu, privredi i društvu u cjelini. Ranije ove godine Stada grupa, čiji je Hemofarm član, donirala je 150 medicinskih monitora za pacijente u BiH, Srbiji i Crnoj Gori, dok je Hemofarm fondacija poklonila kompletnu zaštitnu opremu za zdravstvene radnike u 18 domova zdravlja u BiH. 

Za više informacija o toku kampanje pratite Facebook i Instagram profil Hemofarma u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije