HEAL IT konferencija održana u Sarajevu: Izmjeren "digitalni puls" zdravstva u Bosni i Hercegovini

/ Komentari (2)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

333

Ma ja, sada cemo placati masne premije da bi nam ljekari propisivali paracetamol preko Skajpa. Nakon 40 godina uvodjenja privatnog sektora u javno zdravstvo na zapadu postoje ozbiljne studije koje su pokazale da je privatna usluga skuplja, manje kvalitetna, i ima manji uspjeh kod lijecenja pacijenata. O digitalizaciji koja je usmjerena na smanjene troskova putem eliminacije licnog kontakta sa pacijentima ne bih trebao ni da pocinjem. Segmenti u kom je digitalizacija dobro dosla, poput efikasnijeg organizovanja rada zdravstvene ustanove i smanjenja cekanja pacijenata je dobro dosla. Ostalo, boga vam, vec znamo gdje vodi. I sjajan je ovo promo za ASA bolnicu, pa samim time nista ne treba ni vjerovati. E sad, to sto smo dozvolili da nam se javno zdravstvo urusava kroz korupciju i ciljano postavljanje idiota na celne funkcije, to je druga stvar.

Gdthcfft

Nisu na zapadu postigli ocekivane rezultate ali ce ovi lelemudani nama da objasne kako treba. Gdje si ti Mirade Maglicu licno implementirao digitalni karton?

/ Najnovije