Ulaganja / Energoinvest: Prihvaćena inicijativa za savjetodavnu pomoć

31. 10. 2017. u 10:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 17

Energoinvest d.d. - Sarajevo je uvijek bio fokusiran na nove tehnologije u elektrici i energetici, i kroz svoje obuke na radu i stipendije stručno osposobio više od 20.000 mladih.

"Poznato je da je naš fokus na sticanju najkvalitetnijih znanja i razvijanje partnerstava sa najboljima. Organizovanjem i primjenjivanja novih tehnologija, javila se potreba da se obnove veze sa stručnjacima koji su priznati širom svijeta, a naši su nekadašnji zaposlenici, inženjeri, akademici, biznismeni, ekonomisti, diplomate, advokati i mnogi drugi zahvalni i željni pomoći Energoinvestu", saopćeno je iz Energoinvesta.

Ideja je da se oni, kroz svoje trenutne poslove i iskustvo koje su godinama sticali na različitim projektima iz oblasti elektorenergetike, angažuju kao konsultanti i savjetnici kako sadašnjim inženjerima Energoinvesta, tako i mladim zaniteresiranim studentima.

"Naša kompanija ima brojne prijatelje širom svijeta koji imaju motiv i potrebu da pomognu da se održi vrijednost i veličina kakva je Energoinvest. Ova inicijativa naišla je na odličan odziv kod naših kolega i već je formirana grupa 'Friends of Energoinvest'", dodaju iz Energoinvesta.

Cilj ovakvog udruživanja je organizovanje edukacionih modula, stručno usvršavanje kroz predavanja, praktičan rad i razmjenu iskustava, te stipendiranje kroz različite projekte. Članovi ove grupe su ugledni stručnjaci čiji je rad priznat i cijenjen u njihovoj branši.

"Pokretanjem novih biznisa, ulaganjem u mlade, kroz iskustva starijih kolega, Energoinvest nastavlja držati korak u segmentu obrazovanja jer je uvjek pratio nove trendove i bio dio modernih tehnoloških rješenja, što je bila i vizija osnivača Emerika Bluma", zaključuje se u saopćenju.

NEMA KOMENTARA