E-školstvo: Obrazovanje i informacione tehnologije-novi pogledi i izazovi

Radiosarajevo.ba
E-školstvo: Obrazovanje i informacione tehnologije-novi pogledi i izazovi
Foto: eduIT.ba / Prva međunarodna konferencija

Udruženje nastavnika i profesora informatike u Kantonu Sarajevo (eduIT), pod pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo a u saradnji s Univerzitetom u Sarajevu, osnovnim i srednjim školama Kantona Sarajevo, privrednim subjektima iz oblasti IKT-a i poduzetništva, organizuje prvu međunarodnu konferenciju Obrazovanje i informacione tehnologije – novi pogledi i izazovi posvećenu digitalnim kompetencijama nastavnika i digitalnoj transformaciji obrazovanja.

Konferencija će se održati 24. septembra 2018. godine (ponedjeljak), u Konferencijskoj Sali hotel Hollywood (Dr. Mustafe Pintola 23, Ilidža).

Cilj organiziranja ove Konferencije je unapređenje kvaliteta obrazovanja u Kantonu Sarajevo i Bosni i Hercegovini kroz upotrebu informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), kao i upoznavanje šire javnosti s potrebom cjelovite digitalne transformacije poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće kao osnove za razvoj i napredak društva u cjelini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije