Digitalne inovacije Addiko banke na NetWork 9 konferenciji

Radiosarajevo.ba
Digitalne inovacije Addiko banke na NetWork 9 konferenciji
Foto: Addiko Bank / Addiko Banka je zlatni sponzor Network 9 konferencije
Addiko banka nastavlja sa podrškom NetWork konferenciji, najvećem poslovno-tehnološkom događaju u Bosni i Hercegovini.

Podrška banke ovoj konferenciji rezultat je njihove ukupne dosadašnje saradnje, saopćila je Addiko banka.

U okviru NetWork 9 konferencije, Addiko Bank će predstaviti najnovije tehnologije iz oblasti operativnog upravljanje odnosima s klijentima (OCRM), kao i prvu virtuelnu poslovnicu, jedinstvenu digitalnu uslugu s modernim, online korisničkim iskustvom.

"Kroz saradnju s Microsoftom, koji je jedan od globalnih lidera u ovom segmentu, želimo unaprijediti naše sisteme i procese, te pružiti vrhunsko iskustvo našim korisnicima, bez obzira koji kanal komunikacije sa bankom koriste", izjavila je Selma Omić, članica Uprave Addiko Bank dd Sarajevo.

Naglasila je da je digitalna transformacija primarni fokus poslovanja Addiko banke, te je partnerstvo s Microsoftom značajno utjecalo na poslovanje Banke u ovom segmentu.

Saradnja Addiko banke i Microsofta BiH je ozvaničena prošle godine na regionalnom nivou, a sa ciljem unaprjeđenja korisničkog iskustva klijenata banke.

"Zadovoljstvo nam je zajedno sa Addiko bankom predstaviti nova dostignuća digitalne poslovne transformacije. NetWork konferencija ove godine u više od 80 predavanja donosi posljednje vijesti, teme i trendove vezane za vještačku inteligenciju, digitalnu transformaciju, moderno radno okruženje, kao i poslovne aplikacije, sigurnost i naprednu analitiku ", rekao je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH.

Na NetWork 9 konferenciji meðu predavačima će biti i Srđan Novaković, izvršni direktor digitalnog odjela u Addiko Grupaciji, te Snežana Nikolić, client analytics manager u Addiko Grupaciji.

U fokusu ovogodišnje konferencije je razmjena iskustava u primjeni savremenih tehnoloških i digitalnih dostignuća, dodaje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije