Centar za humanu genetiku: DNA BABY 100+

Promotivni tekst
Centar za humanu genetiku: DNA BABY 100+
Foto: DNA Plus / Centar za humanu genetiku

Dragi roditelji,

Kroz znanstvena dostignuća iz oblasti genetike postalo je potpuno jasno da svako od nas nosi brojne genetske defekte koji utiču na naše zdravlje, ali koji bi mogli izazvati bolesti kod naše dijece.

To je razlog zašto sasvim zdravi roditelji ponekad imaju djecu koja nažalost obole od teških bolesti.  DNA PLUS Centar za humanu genetiku razvio je jedinstveni test koji može da detektuje vrlo rane znake 101-og nasljednog poremećaja.

Najvažnije od svega je što se eventualno otkivene bolesti mogu spriječiti ili uspješno liječiti ukoliko se dijagnosticira na vrijeme. Na taj način oboljela dijeca obično ne pate od poremečaja u razvoju ili drugih medicinskih problema, već im je samo potrebna kontrolirana prehrana i medicinski nadzor.

DNA Baby100+ je vrhunski precizna analiza koja bi mogla da poboljša zdravlje Vašeg dijeteta u daljem životu i zato Vam preporučujemo da je obavite na vrijeme, dok postoje medicinske šanse za liječenje ili spriječavanje bolesti.

Šta je DNA BABY 100+?

Test za otkrivanje 101 skrivene bolesti. DNA Baby 100+ Vam omogućava da veoma jednostavno testirate svoje dijete na više od 100 skrivenih genetskih poremećaja i ukoliko bude potrebe, poduzmete sve mjere prevencije ili započnete liječenje na vrijeme.

Na ovaj način, posljedice kao što su fizička i mentalna retardacija ili zaostavljanje u razvoju, u večini slučajeva mogu da se spriječe.

Kome je namjenjen DNA Baby 100+

Imajući u vidu da se mogućnost preventivnog djelovanja i liječenja sa godinama smanjuje, kao i da određeni metabolički procesi mogu oštetiti organizam tokom ranog razvoja, DNA Baby 100+ namijenjen je prvenstveno djeci do navršene pete godine starosti. Ekspertni tim genetičara i molekularnih biologa priprema lični zdravstveni izvještaj vašeg djeteta.

Da li moje dijete može imati genetske poremećaje?

Stručnjaci procjenjuju da svaki čovjek, pa tako i svako dijete nosi oko 2000 genetskih poremećaja u sebi,koji utiču na njegovo cjelokupno zdravlje, stanje organizma i u nekim slučajevima uzrokuju bolest

Podrška eksperata

Ukoliko DNA Baby 100+ testom utvrdi postojanje neke od bolesti, roditeljima i ljekarima na raspolaganju stoji više od 20 experata sa višegodišnjim iskustvom u analiziranju rezultata i davanju medicinskih savjeta.

Precizna analiza urina

Simptomi bolesti analiziraju se identifikacijom abnormalnih metaboličkih proizvoda u urinu djeteta. Uzorak urina se uzima u kućnim uslovima pomoću filter papira i šalje u laboratoriju gdje se zatim analizira gasnom hromotografijom i masspektrometrijom.

Dijagnosticiranjem bilo kakve abnormalnosti u sastavu urina se potvrđuje naslijeđene genetske bolesti. Ove bolesti, s obzirom na to da se na vrijeme otkrivaju, mogu da se liječe medicinskom terapijom ili preveniraju i na taj način se može ublažiti napredak bolesti ili čak spriječiti nastanak.

Njemačka pouzdanost i vrhunska preciznost

DNA Plus GmbH, Centar za humanu genetiku je osnovana 2009 godine i djeluje na području kliničkih genetskih testova. Kroz brojna partnerstva sa međunarodno priznatim laboratorijama, ljekarima, genetičarima i naučnicima, pruža centralnu platformu za više od 400 različitih genetskih testova

Kontakt:

INFO CENTAR 061 399 993
CORD iPS doo
Ekskluzivni zastupnik Seracell Stammzelltechnologie,
DNA PLUS ZENTRUM fur Humangenetik

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije