Bosnalijek u posljednjih pet godina na tržište plasirao 81 novi proizvod

1
Radiosarajevo.ba
Bosnalijek u posljednjih pet godina na tržište plasirao 81 novi proizvod
Foto: Bosnalijek / Bosnalijek Logo

Najveći domaći farmaceutski proizvođač Bosnalijek nedavno je na tržište plasirao novi proizvod Melnot®. Sa ovim dodatkom prehrani na bazi melatonina, Bosnalijek je u zadnjih pet godina na tržište plasirao ukupno 81 novi proizvod.

Na ovaj način Bosnalijek je još jednom potvrdio lidersku poziciju, ne samo u farmaceutskoj, već u ukupnoj prerađivačkoj industriji Bosne i Hercegovine.

„Proizvodni portfolio Bosnalijeka uključuje lijekove na recept, bezreceptne lijekove, dodatke prehrani, medicinska sredstva, kozmetiku sa posebnom namjenom i dezinficijense - ukupno 244 registrirana proizvoda bazirana na 132 molekule.
Skoro 90 posto proizvodnog portfolia odnosi se na lijekove koji su najzahtjevniji i najstrožije regulirani farmaceutski proizvodi.

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Osim toga, 184 proizvoda ili tri četvrtine od ukupnog broja proizvoda rezultat su vlastitog razvoja Bosnalijeka, dok je 60 proizvoda rezultat saradnje sa renomiranim licencnim partnerima. Bosnalijek je jedna od rijetkih kompanija u regiji koja je zadržala vlastiti razvoj u koji kontinuirano ulaže i svoj proizvodni portfolio stalno prilagođava potrebama tržišta.

Strateška orijentiranost prema zadovoljavanju potreba klijenata i korisnika naših proizvoda predstavlja snažan oslonac u tržišnoj utakmici sa konkurencijom koja dolazi iz najrazvijenih država svijeta“, poručuju iz kompanije.

Pozitivan trend razvoja kompanije zadržan je i u najtežim uslovima raznih tržišnih ograničenja tokom pandemije COVID-19 pa je, od početka pandemije do danas, na tržište plasirano čak 27 novih proizvoda.

Sve ovo osiguralo je stabilan rast poslovanja na domaćem tržištu, ali i širom svijeta jer se proizvodi Bosnalijeka prodaju na tri kontinenta i u 22 države.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije