BiH / Bingo Tuzla najbolji prijatelj SOS Dječijih sela: Donirali 40 hiljada KM

12. 05. 2017. u 14:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Svečanim potpisivanjem donatorskog ugovora između Edina Ibrahimovića, izvršnog direktora za biznis operacije kompanije Bingo Tuzla, i Amira Omanovića, nacionalnog direktora SOS Dječijih sela BiH, ozvaničena je četvrta godina saradnje i prijateljstva.

Gospodin Ibrahimović je u ime kompanije Bingo uručio donatorski ček u vrijednosti 40.000 KM.

Bingo ostaje najbolji prijatelj SOS porodice mame Amire i sa 32.000 KM finansira godišnje troškove porodice, dok će sa 8.000 KM  biti osiguran školski pribor i knjige za 30 djece. Prijateljstvo između Binga i SOS Dječijih sela BiH traje već četiri godine, a uz finansijske donacije, Bingo u saradnji s dobavljačima organizira društveno odgovorne kampanje kojima se podržava rad SOS porodica, te omogućava pozicioniranje donatorskih kućica i prodaju novogodišnjih čestitki u svojim objektima.

„Toplina kojom odiše ova organizacija nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Naša kompanija je posebno usmjerena na populaciju djece kroz razne projekte, ali prijateljstvo sa SOS Dječijim selima BiH je mnogo više od pružanja finansijske podrške porodici. Stoga smo ove godine odlučili podržati još tridesetero djece, kako bismo poboljšali uvjete njihovog školovanja. Osim direktne podrške koju pružamo djeci ovom donacijom, veliki dio društveno-odgovornih projekata naših partnera usmjeravamo upravo na SOS Dječija sela BiH, pri čemu su uključeni i naši kupci, što takvim projektima daje dodatnu vrijednost, a ujedno i podstiče kupce da učestvuju u ovom humanom djelu. Nedavno nam je predstavljen i novi Program za mlade YES Centar, za koji smatramo da će nam pružiti kvalitetan kadar na tržištu rada, jer je zamišljen tako da osluškuje potrebe poslodavaca, te da spram tih potreba usmjerava mlade u njihovom životu. Na podršku u tom programu naši prijatelji iz SOS Dječijih sela BiH sigurno mogu računati“, rekao je Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije kompanije Bingo.

„Nivo odgovornosti, senzibiliziranosti i razumijevanja o važnosti odrastanja djece u okrilju porodice koji smo prepoznali kod Uprave Binga ih zaista svrstava među dragocjene prijatelje organizacije SOS Dječija sela BiH. Već četiri godine unapređujemo saradnju, ali i obim podrške. Kroz protekle godine smo imali sreću pratiti poslovni rast i razvoj Binga, koji se istovremeno odrazio i na povećanje njihovog angažmana u segmentu društvene odgovornosti. Naš fokus je kvalitet brige o djeci i mladima bez roditeljskog staranja i onima u riziku odvajanja od porodica porijekla, a to podrazumijeva dugoročnu brigu. Utoliko dugujemo zahvalnost Bingu koji kontinuirano podržava rad SOS Dječijih sela BiH, omogućavajući nam upravo najkvalitetniju brigu o djeci i mladima“ istaknuo je Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA