Farmacija / BiH će na inozemno tržište izvoziti više od 200 medicinskih proizvoda

08. 10. 2017. u 10:47:00 Fena

Shares: 29

Raduje nas činjenica da je kompanija Bosnalijek prepoznala Pharmamed kao partnera na domaćem terenu, jer Bosna i Hercegovina u farmaceutskoj industriji zasigurno ima šta ponuditi na europskom i svjetskom tržištu lijekova, herbalnih lijekova i dijetetskih proizvoda, izjavio Sanjin Kotlica, direktor Pharmameda.

Komentirajući ulazak Bosnalijeka u vlasničku strukturu kompanije Pharmamed d.o.o. Travnik Kotlica je kazao da, iako su njihovi proizvodi već prisutni na europskom tržištu, tržištu Bliskog istoka i afričkom tržištu, ovo će biti značajan iskorak i otvaranje novih mogućnosti za asortiman više od 200 proizvoda, uključujući lijekove, medicinska sredstva, dijetetske proizvode, te kozmetiku i kozmetiku s posebnom namjenom.

"Vjerujemo da ćemo zajedno s Bosnalijekom napraviti jači iskorak na postojećim tržištima. Sigurni smo da će saradnja s ovako velikom farmaceutskom kompanijom, koja u posljednje vrijeme bilježi stalni rast proizvodnje i prihoda, te ostvaruje prodor na ogromno rusko tržište i druga inozemna tržišta, otvoriti i realne mogućnosti za plasman Pharmamedovih proizvoda, te umnogome olakšati rast i razvoj naše kompanije", ističe Kotlica.         


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA