BH Telecom ostvaruje saradnju sa jednim od najvećih svjetskih distributera Beta Film GmbH

0
Promotivni tekst
BH Telecom ostvaruje saradnju sa jednim od najvećih svjetskih distributera Beta Film GmbH
Foto: BH Telecom / BH Content Lab, projekt BH Telecoma

Saradnja BH Telecoma sa njemačkim globalnim distributerom Beta Film GmbH otvara vrata
svjetskog tržišta za serije u produkciji BH Content Lab platforme BH Telecoma.

BH Content Lab platforma BH Telecoma ne prestaje da donosi značajne vijesti u okviru domaćeg audio-vizuelnog sektora.

Svjetski magazin Variety, objavio je informaciju o zvaničnom ostvarivanju saradnje između BH Telecoma i jednog od najvećih globalnih distributera Beta Film GmbH po pitanju nove serije u produkciji BH Telecoma Znam kako dišeš.

Kreatori serije su Jasmila Žbanić i Damir Ibrahimović, a serija je snimana u režiji Alena Drljevića i Nermina Hamzagića. Glavne uloge igraju višestruko nagrađivana glumica Jasna Đuričić i mladi glumac Lazar Dragojević, koji će upravo ove godine ostvariti i ulogu voditelja ceremonije otvaranja 29. Sarajevo Film Festivala.

Serija Znam kako dišeš je prva serija sa Balkana, ujedno i prva serija pod distribucijom Beta Film GmbH koja će svoju svjetsku premijeru dočekati na Film Festivalu u Veneciji ove godine, što je od historijskog značaja za bh audio-vizuelni sektor, te predstavlja jedinstvenu priliku za građenje imena i zauzimanje pozicije domaće audio-vizuelne umjetnosti na svjetskom tržištu. 

Znam kako dišeš je dramska serija koja donosi priču od ukupno šest epizoda. Serija prati slučaj samoubistva maloljetnika, a što pokreće lavinu događaja u privatnom životu tužiteljice Nevene Murtezić (Jasna Đuričić). Samohrana majka tinejdžera u procesu razvoda, sve teže balansira život sa sinom Dinom (Lazar Dragojević) i posao koji je pod stalnim pritiskom javnosti i politike.

Pored Đuričić i Dragojević glavne uloge u seriji igraju:  Ermin Bravo, Mirvad Kurić, Jelena Kordić-Kuret, Jasna Žalica, Izudin Bajrović, Boris Isaković, Kemal Rizvanović, Dino Bajrović i Lana Stanišić.

Saradnja BH Telecoma sa njemačkim globalnim distributerom Beta Film GmbH otvara vrata svjetskog tržišta za serije u produkciji BH Content Lab platforme BH Telecoma, na šta upućuje i činjenica da je hrvatsko-ukrajinska serija Šutnja, čiji je globalni distributer upravo Beta Film GmbH emitovana na HBO platformi, širom Europe.

Podsjećamo, dosadašnji projekti-serije u produkciji BHCL, platforme BH Telecoma Kotlina, Na rubu pameti i Tender se emituju širom regiona na popularnim TV kanalima: MY TV (Bosna i Hercegovina), RTV FBiH (Bosna i Hercegovina), RTL Adria (Hrvatska), Pop TV (Slovenija) i RTCG (Crna Gora). Gledatelji će seriju Znam kako dišeš moći gledati na malim ekranima od jeseni, premijerno na TV kanalu MY TV, dostupnom na Moja TV platformi.

Više o saradnji BH Telecoma i Beta Film GmbH možete pročitati na ovom linku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije