! / BBI podržala akciju 'Jedan iftar za jedan ruksak' za povratničku djecu

13. 05. 2019. u 14:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 11

 "Dajte im razlog za osmijeh", projekat je kojeg realizuje udruženje "Svitanje" koji ima za cilj podršku povratničkoj djeci. Projektom je predviđena kupovina i podjela đačkih ruksaka kompletnim priborom za djecu povratnika, saopćila je Bosnia Bank International (BBI).

U subotu, 11. maja 2019. godine, članovi i volonteri udruženja "Svitanje" organizovali su humanitarni iftar, a Bosna Bank International (BBI) uključila se u ovu akciju i donacjiom podržala ove humane aktivnosti.

"BBI banka u temeljima svoje korporativne kulture ima ugrađenu brigu za društvo u kojem posluje, a naročito smo osjetljivi na djecu. I kroz sopstvene aktivnosti, stipendiranje djece bez roditelja, najboljih učenika i studenata BBI banka podržava ovu kategoriju stanovništva. Nedavno je pokrenut i projekat podrške mladima za razvoj poduzetništva SBF Strat-up Challenge, kako bi mladima pružili mogućnost da realiziraju svoje ideje i pokrenu biznis", riječi su Amera Bukvića, predsjednika Uprave BBI banke.

Inače, u proteklih deset godina karavana zvana "Dajte im razlog za osmijeh" obišla je skoro svako povratničko mjesto širom Bosne i Hercegovine, gdje je podjeljeno ukupno 5.050 kompletno opremljenih ruksaka.

U Edukativnom centru u Novoj Kasabi, opremljena je sala za tjelesni odgoj, te kabinet za hemiju. Zvornička djeca su dobijala bajramske paketiće, a djeca iz Rogatice, Srebrenice, Bratunca, Konjević Polja, Prijedora, Bosanskog Šamca i Kotor Varoši su imali priliku da u Sarajevu provedu nezaboravne trenutke tokom zimskog raspusta.

NEMA KOMENTARA